Hoppa till innehållet

VR-kungens löfte: Du kommer inte att kräkas

Efter succén med Resolution Games första VR-spel Bait släpper spelstudion sitt andra spel i genren. Trots att det utspelar sig på en nöjespark kommer illamåendet att utebli, uppger vd:n Tommy Palm.

Tommy Palm laddar inför lanseringen av Resolution Games andra VR-spel.
Tommy Palm laddar inför lanseringen av Resolution Games andra VR-spel.

När man upplever hastiga rörelser i virtuell verklighet kan det lätt skapa ett illamående, vilket inte var ett problem i Resolution Games första fiskespel Bait. Den Google-backade spelstudions andra spel utspelar sig däremot på en nöjespark – men spelarna kommer att slippa hisnande åkturer, enligt Resolution Games vd och grundare Tommy Palm.

”Berg- och dalbanor är generellt inte speciellt bra för VR och om man rör sig i spelet men inte i verkligheten så blir man rätt åksjuk. Det är väl en hint att det inte kommer att vara så många berg- och dalbanor på den här nöjesparken”, säger han.

Läs även: King-guru pionjär på Googles VR-plattform

Förutom att spelet inte kommer att innehålla snabba åkattraktioner vill Tommy Palm inte gå in djupare på vad ”Wonderglade” kommer att ge för upplevelse.

”Vi gillar att experimentera oss fram och formatet tillåter att hitta saker som känns roliga och unika för VR. En referenstitel som vi gillar är Wii sports.”

Det kommer inte att vara så många berg- och dalbanor på den här nöjesparken.

”Wonderglade” kommer att släppas på Googles nya VR-plattform Daydream när den lanseras i höst. Anledningen till att man väljer att släppa det nya spelet med Google istället för med Samsung Gear VR, som Bait släpptes på, är delvis skillnaden mellan plattformarnas kontroller.

”Vi tycker att Samsung Gear VR har varit jättebra men kontrollen som följer med Daydream är lite mer avancerad”, säger Tommy Palm.

Det är fantastiskt kul att se att det är så stora siffror trots att plattformen är så begränsad.

Bolaget tog förra sommaren in 50 miljoner kronor i riskkapital från bland andra Google Ventures och Creandum. Målet är att skapa VR-upplevelser med enkla, avslappnande mobilspel snarare än aggressiva tävlingstitlar för hardcore-gamers. Hittills har Resolution Games Bait laddats ned 700 000 gånger och spelstudion släpper nu en ny version av spelet. 

”Det är fantastiskt kul att se att det är så stora siffror trots att plattformen är så begränsad”, säger Tommy Palm.

Foto:

Spelet Bait har hittills laddats ned 700 000 gånger.

Om även Bait kommer att hamna på Googles VR-plattform framöver är något som grundaren i dagsläget inte ger ett rakt svar på.

”Det har vi inte annonserat än, men det känns intressant. Vi har ambitionen att göra spel som är tillgänglig för massorna och är hyfsat familjevänliga”, säger Tommy Palm.


Läs även: Kan hans fiskespel bli VR-världens svar på Candy Crush Saga?

Foto:

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera