Hoppa till innehållet

Wolf på väg till Zound Industries

Den sparkade Swedbank-vd:n Michael Wolf är nära en styrelseplats i det snabbväxande svenska hörlurs- och telefonbolaget Zound Industries, erfar Di.

Swedbanks före detta vd Michael Wolf ser ut att ta plats i Zounds styrelse.
Swedbanks före detta vd Michael Wolf ser ut att ta plats i Zounds styrelse.

Sedan Michael Wolf under dramatiska former fick sparken som vd och koncernchef för Swedbank i början av året har det spekulerats om vad 52-åringen ska göra härnäst. Nu kan Di avslöja att Michael Wolf är nära att ta plats i gasellföretaget Zound Industries styrelse. 

Läs mer: Swedbanks ordförande skyller på digitaliseringen

Under våren har Michael Wolf varit inne i Zound Industries och intervjuat medarbetare, enligt Di:s uppgifter. Det har lett till spekulationer om att han ska ta över som vd. Men det är knappast aktuellt, enligt Di:s källor. Planen är i stället att Michael Wolf ska engagera sig i bolaget som styrelsemedlem.

Om Michael Wolf även har för avsikt att investera i Zound Industries är oklart. Största ägare är i dag finansmannen Tommy Jacobssons investmentbolag Varenne samt riskkapitalbolaget Zenith, men enligt Di:s uppgifter har teleoperatören Telia för avsikt att inom kort utnyttja sin option att utöka sin ägarandel från 7 till över 10 procent och närmar sig därmed förstaplatsen i ägarlistan. Den initiala investeringen gjorde Telia för två år sedan.

Läs mer: Zound lurar på börsnotering

Zound Industries räknar med att omsätta 1 miljard kronor i år. Nästa mål är sälja för 1 miljard dollar, motsvarande 8,2 miljarder kronor, före 2020 – med bibehållen lönsamhet.  Vid den senaste finansieringsrundan i fjol sommar, då franska Time Equity Partners gick in med 93 Mkr, värderades bolaget till nära 1 miljard kronor. 

Vid sidan av Zound Industries har Michael Wolf ytterligare minst ett styrelseuppdrag på gång, erfar Di. Även det gäller ett onoterat bolag.

Sammantaget framstår det som att den tidigare Swedbanktoppen, som i fjol utsågs till världens nionde bästa vd av Harvard Business Review, inte har för avsikt att i närtid hoppa på något nytt tungt operativt uppdrag, utan snarare vill ägna sig åt styrelseuppdrag och privata investeringar. I fjol startade han ett privat investeringsbolag genom vilket han i slutet av förra året hade köpt in sig i tre mindre onoterade bolag.

Di har vid upprepade tillfällen sökt Michael Wolf för en intervju. 

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera