Annons

Zennströms trehjuling ska köra taxi med Bzzt

Så ska artificiell intelligens göra våra möten mer produktiva SPONSRAT AV Ricoh

Di Digitals redaktion: Viktor Ström, Jonas Leijonhufvud, Miriam Olsson Jeffery, Björn Wallenberg, Josefin Jakobsson, Mimi Billing och Sven Carlsson.

SEB:s blockchain-satsning, Facebooks hamburgare och Female Founders-vinnarna

Fallet med den pakistanske utvecklaren Tayyab Shabab har fått stor uppmärksamhet. Han ska utvisas för en administrativ miss som begåtts av hans tidigare arbetsgivare.

Nytt lagförslag: Små missar ska inte leda till utvisning

Spelmotorn Unity tar in 3,5 miljarder

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Zennströms trehjuling ska köra taxi med Bzzt

Från och med nästa år ska du kunna ta en trehjulings-taxi. Elfordonstillverkaren Clean Motion med sin trehjuling Zbee ska introduceras i Stockholm tillsammans med taxitjänsten Bzzt.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Skypegrundaren Niklas Zennströms trehjuling Zbee har tidigare fokuserat på Indien. Men efter ett påbörjat samarbete med den svenska podtaxi-tjänsten Bzzt i Göteborg kommer trehjuling även att introduceras på Stockholms gator under nästa år.

Bzzt har under hösten kört i Göteborg med Clean Motions elmoped Zbee tillsammans med Uber under beteckningen UberPod, med gott resultat, uppger bolaget.

Läs även: Clean Motion dubblar farten

Elfordonsboalaget bakom Zbee Clean Motion gjorde en nettoomsättning för årets första nio månader var 2,4 miljoner kronor med ett rörelseförlust på 3,1 miljoner kronor. Det framgår av bolagets delårsrapport som offentliggjordes den 9 november.

Bolaget är noterat på First North och aktien föll med närmare 4 procent under gårdagen på en i övrigt fallande börs. Följ kursen här.

Niklas Zennström, via bolag, äger 5,9 procent av Clean Motion. 

Läs mer: Zennström minskar i trehjuling

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post