Annons
Mark Zuckerberg är vd för och medgrundare av Facebook.

Zuckerberg: Trumps seger är inte Facebooks fel

Glöm plastkortet – så betalar vi i framtiden SPONSRAT AV mastercard

Spotifys vd Daniel Ek och kontoret på 4 World Trade Center på Manhattan i New York.

Goldman Sachs uppges dumpa aktier i Spotify

Tusentals frilansande säljare i USA har satt ny fart på ett välkänt svenskt techbolag. Rebtels nya fästen är i de kubanska kvarteren i Miami och bland nigerianska migranter i Texas. Foto: Press/Ruvan Wijesooriya

Migranter i USA sätter ny fart på Rebtel

Analytiker: Trump värd 16 miljarder för Twitter

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Zuckerberg: Trumps seger är inte Facebooks fel

Mark Zuckerberg är vd för och medgrundare av Facebook.
Mark Zuckerberg är vd för och medgrundare av Facebook.
Donald Trumps valseger har varken med Facebooks algoritmer eller förekomsten av fejkade nyheter att göra, säger vd:n Mark Zuckerberg.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Facebook har fått utstå återkommande kritik på senare år för att nätverket bidrar till att dess miljarder användare endast exponeras för nyheter och åsikter de håller med om. Facebooks algoritmer skapar en sorts filterbubbla, heter det, där endast världsbilden som stämmer överens med ens egna och de närmaste vännernas åsikter och livsstil får plats.

Det har också förekommit kritik om att överdrivna eller påhittade nyhetsartiklar från extremhögerns medier i USA ska ha fått oproportionerligt med exponering på Facebook och därmed bidragit till Donald Trumps valseger.

Mark Zuckerberg, Facebooks vd och medgrundare, tillbakavisar nu kritiken, rapporterar Financial Times.

”Personligen tycker jag att idén om att fejknyheter på Facebook, något som utgör en mycket liten del av innehållet, skulle påverka valet är ganska galen”‚ sade Mark Zuckerberg på en konferens i Kalifornien.

Läs mer: Så har Trump trumfat Clinton i sociala medier

Hur Facebooks algoritm sorterar fram nyheter och inlägg i varje användares flöde är något företaget har studerat, uppgav dess vd. Skillnaden är dock inte särskilt mycket större mot när det inte var Facebook som var den primära nyhetskällan utan traditionella medier som tv-kanaler och tidningar, menar Mark Zuckerberg.

Däremot tenderar Facebook-användare att inte interagera med nyhetsmaterial som inte överensstämmer med ens åsikter, medgav han.

”Innehållet är där, man klickar bara inte på det. Man sorterar bort det när man ser att det inte överensstämmer med ens världsbild.”

Läs mer: Techmiljardären: ”Grattis Trump”


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post