Annons

Godisförsäljningen på nätet ökade företagets omsättning med 700 % SPONSRAT AV Net Trading Group

Efter domen: Uber lämnar Danmark

Truecallers vd och medgrundare Alan Mamedi (tv), Zeniths Tommy Jacobsson (mitten) och Truecallers medgrundare Nami Zarringhalam.

Svenska Zenith fortsätter investera i Truecaller

Truecallers två grundare, Nami Zarringhalam (tv) och Alan Mamedi, på huvudkontoret i Stockholm.

Truecaller om framtiden: ”Vi står på egna ben”

Märta Viberg är Head of Consumer Risk på Trustly.

Glöm blanketten – ​Trustly lanserar autogiro via bank-id

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:
Annons
Sponsrat innehåll från Net Trading Group

Godisförsäljningen på nätet ökade företagets omsättning med 700 %

Affärsidén var att erbjuda den nordiska marknaden en effektiv, billig och säker metod att handla Fast Moving Consumer Goods över nätet. 2016 kom marknadsgenombrottet. Net Trading Group ökade sin omsättning med 700 % och är, tack vare sin tidiga och lyckade marknadsetablering, det primära valet när det kommer till FMCG online.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Inbjudan till teckning av aktier i Net Trading Group, läs mer här.

En ny lagstiftning infördes 1 januari 2015 då den tidigare moms- och tullfria gränsen på 200 NOK höjdes till 350 NOK på produkter från utlandet. I den nya lagen grundades konceptet som sedan blev Net Trading Group.

­– Vi hade länge funderat på idén men ansåg att 200 NOK var ett för lågt belopp för att få tillräcklig volym, men så fort den nya lagen klubbades igenom så satte vi igång direkt, säger Morten Hanssen, medgrundare till Net Trading Group till Stockpicker.

Net Trading Group (NTG) har etablerat en e-commerce-plattform för försäljning av Fast Moving Consumer Goods (FMCG), så som godis, snacks, vitaminer, hälsokost och andra relaterade produkter. Fokus för det svenska aktiebolaget är den nordiska marknaden och Norge i synnerhet.

Eftersom godismarknaden i Norge är en stor del av FMCG-marknaden valde NTG godis som primärprodukt vid uppstarten i maj 2015.

Tidigt i processen byggdes plattformen maxGodis.se upp och även lager- och logistikstrukturen. Tillsammans med ERT Godis, en av Sveriges största godisgrossister, tillämpar företagen en Dropshopping-modell. Något som leder till låga overhead-kostnader utan onödigt uppbyggande av balansräkningen då NTG först köper varorna från grossisten efter att de själva fått betalt.

– Modellen innebär att ERT Godis håller allt lager för egen räkning, och plockar varje order direkt efter kundköp från vår hemsida, säger Morten och fortsätter:

– Orders plockas från lagret och transporteras till PostNords lager utanför Oslo där det sedan fördelas ut över hela Norge.

Med outsourcat laget, packning och leveranser till ERT Godis AB i Växjö gör att modellen är väldigt skalbar. Net Trading Groups huvudsakliga uppgift är att sälja godis online till privatpersoner i Norge och Sverige medan ERT Godis tar hand om beställningar, packar och skickar varorna till kunderna.

Förra året fick NTG ett stort marknadsgenombrott där omsättningen ökade med 700 % – från 1,6 miljoner kronor till 11,2 miljoner kronor. Den ökande trenden har fortsatt under inledningen av 2017 där januari och februaris omsättningsmål överträffades med 30 %. Nu ligger Net Trading Groups fokus på att öka tillväxten och bli norrmännens självklara val när de ska gränshandla. Nu har du som Di Digitals läsare möjlighet att vara en del av framgångskonceptet.

– Jag är övertygad om att vi med det momentum vi har nu, vår position som marknadsledare inom vår nisch och fördelen inom e-handel med att vara first-mover gör att vi bör kunna se en omsättning på över 100 miljoner 2019, säger Morten Hanssen.

Anmälningssedel för teckning av stamaktier i Net Trading Group, läs mer här.

FAKTA: Information om emissionen
Teckningskurs: 4,8 SEK/aktie
Teckningspost: 1000 aktier
Teckningsperiod: 6 mars- 20 mars 2017
Emissionsbelopp: 15 MSEK
Listning: Net Trading Group har ansökt om listning på NGM Nordic MTF.
Notering sker under april 2017.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Net Trading Group och ej en artikel från Dagens industri