Annons

Nu börsnoteras marknadsplatsen för tryggare andrahandsuthyrning SPONSRAT AV Samtrygg

Efter domen: Uber lämnar Danmark

Truecallers vd och medgrundare Alan Mamedi (tv), Zeniths Tommy Jacobsson (mitten) och Truecallers medgrundare Nami Zarringhalam.

Svenska Zenith fortsätter investera i Truecaller

Truecallers två grundare, Nami Zarringhalam (tv) och Alan Mamedi, på huvudkontoret i Stockholm.

Truecaller om framtiden: ”Vi står på egna ben”

Märta Viberg är Head of Consumer Risk på Trustly.

Glöm blanketten – ​Trustly lanserar autogiro via bank-id

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:
Annons
Sponsrat innehåll från Samtrygg

Nu börsnoteras marknadsplatsen för tryggare andrahandsuthyrning

Efter ett ha råkat ut för en bedragare i samband med en andrahandsuthyrning grundade Marcus Lindström Samtrygg, en marknadsplats för tryggare villkor. Efter ett par år av snabb tillväxt söker sig företaget nu till börsen. – Vi har bra förutsättningar för en fortsatt stark expansionsperiod under 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Fler än 150 000 svenskar hyr bostad i andra hand på en marknad som omsätter 15 miljarder kronor. Bedrägerier och oseriösa aktörer på marknaden har dock lett till ett samhällsproblem som innebär otrygghet, främst på andrahandsmarknaden.

När Marcus Lindström blev bedragen på ett andrahandskontrakt för några år sedan fick han idén att skapa en trygg marknadsplats för andrahandsuthyrningar. I dag är han vd och grundare av Samtrygg som på bara drygt tre år har nått en marknadsledande position på en växande marknad för trygg andrahandsuthyrning i Sverige.

– Syftet med Samtrygg är att skapa en säkrare relation mellan hyresvärd och hyresgäst. Vi granskar processen före, under och efter uthyrningen och erbjuder hyresvärden ett trygghetspaket i form av garanterade betalningar, två månaders betalningsgaranti samt en unik andrahandsförsäkring. Potentiella hyresgäster genomgår en kreditupplysning och all betalning sker genom oss, säger han.

Läs mer: Så går processen till

Tiofaldigade omsättningen

Behovet av trygghet på andrahandsmarknaden är stort, något som syns tydligt i Samtryggs tillväxtsiffror. Omsättningen har tiofaldigats sedan starten 2013 och 2015 omsatte bolaget 55 miljoner kronor i avgifts- och hyresintäkter. I slutet av 2016 genomförde de en nyemission på 4,9 miljoner kronor och under första kvartalet 2017 väntar en börsnotering på NGM Nordic MTF.

Även styrelsen förstärks i samband med Samtryggs expansion. I dag är Barbro Engman styrelseordförande. Hon har tidigare suttit som riksdagsledamot och ordförande för Hyregästföreningen och får sällskap av Linda Hellqvist, Senior Director Global Digital på Oriflame och Bernt-Olof Gustavsson, tidigare vd för Coop Fastigheter, som ordinarie ledamöter.

Nu föreslås även en känd profil till styrelsen, läs mer

Ser ljust på 2017

En stor del av Samtryggs tidigare tillväxt har skett genom kundrekommendationer, men genom marknadsnotering och nytt kapital ser Marcus Lindström möjligheten att satsa på utökade marknadsföringsinsatser och fortsatt utveckling av produkten för att öka tillväxttakten. Han hoppas på att bredda ägarkretsen, förbättra kapitalanskaffningsförmågan och öka transparensen under 2017.

– Marknaden för tryggare andrahandsuthyrning är aktuell, ung och snabbväxande. Vi har lyckats bygga upp en efterfrågad och välfungerande tjänst och skapa en stark kundbas. Vi ser ljust på det kommande året med vår utökade kompetens, vårt stärkta kassaflöde och våra nya möjligheter att växa och fortsätta utvecklas, säger Marcus Lindström.

Läs mer: Så arbetar Samtrygg

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Samtrygg och ej en artikel från Dagens industri