Annons

10 miljoner investeras i svenskt edtechbolag

Dugga är ett digitalt provsystem skapad av lärare.
Dugga är ett digitalt provsystem skapad av lärare. Foto: Dugga
Svenska edtechbolaget Dugga tar in 10 miljoner kronor. Det är riskkapitalbolaget Service Ventures som kliver in som investerare.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Dugga är ett digitalt provsystem skapad av lärare. Med Dugga (NTL) kan nationella prov och annan kunskapsutvärdering göras digitalt, något som sparar tid och andra resurser som i stället kan ägnas åt eleverna.

”Duggas potential ligger i att systemet är framtaget av lärare som vet vad som krävs för att ett digitalt provsystem ska fungera praktiskt och smidigt i en utbildningsorganisation. Utbildning är en samhällsinvestering och vi bedömer att marknaden för Dugga är het såväl i Sverige såsom internationellt”, säger Fredrik Severin, vd för Service Ventures.

Läs även: Startup-bolagen som ska rädda skolan

Tidigare har den statliga myndigheten Vinnova investerat i Dugga för arbetet med bolagets tekniska plattform. Under hösten har Microsoft valt att stödja Dugga genom Bizspark, ett särskilt program för digitala lösningar inom utbildning, som bland annat innebär att Duggas system nu är tillgängligt via molnplattformen Azure.

Läs även: Digiexam dubblar omsättningen – men förlusterna växer

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer