Annons

100 investerare till Malmö Demo Day

Joel Larsson, programansvarig på Fast Track Malmö, och kollegan Mina Hesar, programdesigner på Fast Track Malmö.
Joel Larsson, programansvarig på Fast Track Malmö, och kollegan Mina Hesar, programdesigner på Fast Track Malmö.
Tillsammans med acceleratorn Fast Track Malmö och startuphuset Minc vill Malmö Startups och Invest in Skåne skapa ett av Sveriges största events för investerare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Arrangemanget den 7 juni fungerar som en avslutning för bolagen i Fast Track Malmös acceleratorprogram som pågått under våren. Målet är att locka 100 svenska och internationella investerare till Malmö och matcha dem med 50 potentiella bolag att investera i.

”Eventet riktar sig till bolag som är i en tidig fas och som reser sin första investering, men vi kommer även att bjuda in bolag som ska resa en större riskkapitalrunda”, säger Joel Larsson, programansvarig för Fast Track Malmö.

Förra årets upplaga av Malmö Demo Day lockade över 50 svenska och internationella investerare. I år får bolagen som pitchar möta investerarna i de anrika lokalerna i Malmö rådhus.

”I år ligger fokus mer på investeringar och att låta rätt investerare möta rätt bolag och ge dem tid för längre möten dagen efter Malmö Demo Day", säger Joel Larsson.

Under 2016 tog onoterade skånska techbolag in drygt 1,1 miljarder kronor i riskkapital, enligt en sammanställning från databasen Nordic Tech List. Det var första gången som Skåne sprängde miljardvallen, och efter Stockholm och Köpenhamn ligger regionen på tredje plats i Norden när det gäller investeringar.

”Vi har ett bra momentum just nu som vi ska se till att utnyttja. Vi ser ett fortsatt stort intresse från utländska investerare. Malmö Startups tar emot i snitt två stora VC-bolag i veckan som letar efter potentiella bolag att investera i, så det lär bli högt tryck under Malmö Demo Day”, säger Mina Hesar, programdesigner på Fast Track Malmö.

Läs också: Neo Technology: ”Vi lyfter nog in en miljard till”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies