Annons

19-årig techprofil tar in 2 Mkr till idol-app

Starflows fem medarbetare: Leonard Pauli (iOS utvecklare), Nicolas Lindberg (grundare och chefsdesigner), David Gabor (vd och grundare), Marvin Nazari (iOS utvecklare), Iaroslav Mamalat (teknikchef).
Starflows fem medarbetare: Leonard Pauli (iOS utvecklare), Nicolas Lindberg (grundare och chefsdesigner), David Gabor (vd och grundare), Marvin Nazari (iOS utvecklare), Iaroslav Mamalat (teknikchef).
Den 19-åringa techprofilen David Gabor drar in 2 Mkr i riskkapital till sin app Starflow. It-profilen Johan Staël von Holstein är delägare i appen och har agerat rådgivare i affären.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Han har jobbat som app-utvecklare sedan han var 13 år. Under de första åren tvingades han skicka fakturorna via sin mamma. Men i somras startade David Gabor, då 18 år gammal, det egna bolaget Starflow tillsammans med kompanjonen Nicolas Lindberg.

”Starflow är en plattform som gör att fans kan följa alla sina idoler på ett ställe. Vi aggregerar alla flöden från Facebook, Twitter, Instagram, Youtube och Soundcloud i en app. Snart ska vi även få med Spotify och Songkick, där man kan följa när en viss artist har sin nästa spelning”, förklarar David Gabor, som är vd och medgrundare på Starflow. 

Idén till appen kom från en annan app som David Gabor spontanproducerade åt det australiensiska pojkbandet Janoskians.

”Jag byggde appen på några kvällar och gav den till dem gratis. Redan inom några dagar hade den 30 000 följare”, säger David Gabor som hoppade av studierna vid Kungsholms Gymnasium redan när han var 17 år för att jobba med app-utveckling på heltid.

Med Starflow kan du följa flödet kring Eurovision.

Sedan dess har han haft kunder som Myrorna och gymkedjan Actic.

Med Starflow har David Gabor lockat till sig it-profilen Johan Staël von Holstein. Han är nu delägare, i utbyte mot sitt engagemang.

Just nu beta-testas Starflow av cirka 8 000 användare. Men en skarp lansering närmar sig med stormsteg. Med hjälp av Johan Staël von Holstein har man lyckas locka till sig 2 Mkr i såddkapital från fem investerare.

”Våra investerare vill inte träda fram med namn. Men de är tunga! En är exempelvis vd och grundare bakom ett av ett av Sveriges största riskkapitalbolag. En annan är Nordenchef för ett av världens största bolag”, säger David Gabor.

It-profilen Johan Staël von Holstein.

Pengarna ska främst användas till att marknadsföra tjänsten.

”Vi ska nå ut med hjälp av artister, Youtubestjärnor, bloggare och andra skapare. De ska promota sin egna Starflow-profiler och visa upp vilja stjärnor de följer inför sina fans”, säger David Gabor, som trots sina framgångar fortfarande bor hemma, med pappa och mamma och sin syster i lägenheten på Söder.

Läs mer: Trögt hitta pengar till Johan Staël von Holsteins nya bolag

David Gabor hoppas att någon av de nya ägarna sätter sig i styrelsen.

Om detta sker och styrelsen beslutar att det är dags för dig att flytta hemifrån, verkställer du det beslutet?

”Absolut! Det kommer nog ske efter sommaren tror jag”, skrattar David Gabor som har blandade känslor kring uppmärksamheten han får för sin unga ålder.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer