Annons

1928 Diagnostics fyller på kassan - öppnar för mer

1928 Diagnostics medgrundare och vd Kristina Lagerstedt.
1928 Diagnostics medgrundare och vd Kristina Lagerstedt. Foto: Patrik Olsson
Ett trettiotal affärsänglar går in med 20 miljoner kronor i medtech-bolaget 1928 Diagnostics. Bolget bekämpar det globala hotet från antibiotikaresistens.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Göteborgsbaserade 1928 Diagnostics (NTL) fyller på kassan med 20 miljoner kronor från ett trettiotal affärsänglar. Investeringarna sker via Sciety som är specialiserat på tillväxtbolag inom hälsa och medicin.

”Det här räcker för att ta oss till nästa steg. Men intresset är fortfarande stort och vi pratar med investerare från hela världen. Det finns fortfarande utrymme att ta in mer kapital, så vi avvaktar ytterligare några veckor med att stänga rundan”, säger Kristina Lagerstedt, vd och medgrundare på 1928 Diagnostics.

Det finns fortfarande utrymme att ta in mer kapital.

1928 Diagnostics mjukvara kan man med hjälp av teknik som redan finns på sjukhusen analysera bakteriers DNA för att få reda på om och vilka sorters antibiotika de är resistenta mot och hur de sprids. Mjukvaran bidrar till att digitalisera diagnostiken som hittills skett genom odling, en process som tar betydligt längre tid.

Läs mer: Halv miljard till digital vård 2016

Med hjälp av mjukvaran kan man snabbare ge rätt behandling, vilket i sin tur kan leda till snabbare tillfriskning och minskad användning av antibiotika.

Bolaget är redan verksamt i Sverige och håller just nu på att rullas ut i 11 andra EU-länder. Man förbereder även för en expansion i USA.

”Vi har redan börjat anställa utvecklare på produktsidan och ska snart rekrytera affärsutvecklare och säljare. Om två veckor åker jag till Silicon Valley för att bygga kundrelationer och lägga grunden för vår amerikanska satsning. Nästa år ska vi ha en representant på plats i USA, CE-märkning och ha ansökt om FDA-godkännande”, säger vd Kristina Lagerstedt.

1928 Diagnostics kammade i höstas hem andraplatsen i Di Digital Startup Tour, med några av Sveriges främsta riskkapitalbolag i juryn. Bolaget platsade även nyligen in sig på Ny Tekniks 33-lista.

Läs mer: Startup Tour-vinnaren Amra tar in 80 miljoner kronor

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer