Annons

Förrådsbolaget sätter teckningskurs – noteras om två veckor

Fredrik Sandelin, vd för förvaringsbolaget 24Storage. Foto: Pressbilder.
Fredrik Sandelin, vd för förvaringsbolaget 24Storage. Foto: Pressbilder.
Lagringsföretaget 24Storage har satt en teckningskurs inför noteringen på First North den 10 december. Bolaget ska även ta in cirka 100 miljoner kronor i en nyemission.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenska 24Storage fortsätter att utmana den amerikanska jätten Shurgard, med sina högteknologiska obemannade förråd.

Nu står det klart att bolaget satt priset till 47 kronor per aktie inför noteringen på Nasdaq First North. Det motsvarar ett värde på på cirka 601 miljoner för hela bolaget, exklusive de cirka 100 miljoner kronor man planerar ta in i en nyemission i samband med noteringen.

Noteringen stärker våra möjligheter för fortsatt expansion.

Värderingen kan ställas mot de cirka 350 Mkr i riskkapital som bolaget tagit in sedan starten 2015. 

Läs mer: Förvaringsbolaget tar in 128 miljoner – siktar på börsen

Under 2018 omsatte 24Storage 57 Mkr, med ett resultat på -14 Mkr. 

”Som en av Sveriges ledande aktörer inom self storage med en tydlig tillväxtagenda, kommer noteringen på Nasdaq First North att stärka våra möjligheter för fortsatt expansion. Dessutom bidrar en notering till ökad varumärkeskännedom”, säger vd Fredrik Sandelin. 

Han menar att urbanisering, trångboddhet och en ökad befolkningsmobilitet driver efterfrågan inom marknaden för förråd. Samtidigt gynnas 24Storage av sin affärsmodell – med digitaliserade och automatiserade processer – som möjliggör skalbarhet och fortsatt tillväxt.

”Vi är väldigt stolta över det stora intresse vi mött från investerare där de som ingått förhandsåtaganden utgörs av fondbolag och parter med tydlig fastighetskoppling”, säger vd:n.

Vi har en del skulder också.

Ett antal ankarinvesterare har åtagit sig att teckna motsvarande 75 procent av erbjudandet, alltså aktier för 75 miljoner kronor. Bland dessa kan nämnas Adrigo Asset Management, Consensus Asset Management via tre fonder, Johan Thorell via bolag och Ivar Kjellberg AB.

Nettolikviden på 92,2 miljoner kronor avses primärt utgöra expansionskapital i enlighet med 24Storage tillväxtstrategi om att förvärva fler förrådsanläggningar samt stärka bolagets finansiella ställning.

Teckningsperioden pågår från den 27 november till den 6 december för allmänheten och ytterligare en handelsdag för institutionella investerare. Första beräknade handelsdag på Nasdaq First North är den 10 december 2019.

24Storage grundades av Michael Fogelberg som tidigare har byggt upp Shurgards svenska verksamhet.

Bolagets fastighetsportfölj värderades till cirka 1,1 miljarder kronor per den 30 september. Antalet uthyrbara kvadratmeter uppgick till cirka 50 000. I nuläget har bolaget 23 förrådsanläggningar med över 10 000 uthyrbara förråd och fler än 6000 kunder. 

”Vi har en del skulder också. Vår nettolåneskuld var 680 Mkr per den sista september”, säger vd Fredrik Sandelin. 

Några av bolagets större aktieägare är Ernström Kapital AB, it-profilen Staffan Persson och grundaren Michael Fogelberg.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer