Annons

3d-bolaget Wematter tar över Ericssons lokaler

Teamet på Wematter. Foto: Wematter.
Teamet på Wematter. Foto: Wematter.
Linköpingsbolaget Wematter fyller på kassan med 10 miljoner kronor och flyttar in i Ericssons gamla lokaler.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Allt fler företag använder komponenter utskrivna i 3d-skrivare. Linköpingsbolaget Wematter (NTL) har dels utvecklat en egen 3d-skrivare, men de erbjuder också en molnbaserad hyrtjänst som utlovar billigare och enklare utskrifter med bibehållen, industriell kvalitet.

Nu bygger man ut denna ”on site”-satsning” som i grunden handlar om att låta kunder hyra Wematters skrivare och ställa i sina egna lokaler. Detta kan vara användbart om kunden vill skriva ut förhållandevis många komponenter under en längre period som flera veckor. 

För att lyckas med detta tar bolaget nu in 4 miljoner kronor i riskkapital från sina befintliga ägare samt affärsängeln Håkan Dahllöf. Det rapporterar nyhetssajten Breakit. Ovanpå detta tar man ett banklån på 4 miljoner kronor och tar in 1,5 miljoner kronor från Vinnova.

Samtidigt flyttar bolaget från inkubatorn Lead i Linköping och tar över telekomjätten Ericssons gamla kontor i staden.

Om två år hoppas Wematter vara 30 anställda och omsätta 35 miljoner kronor. Enligt dokument från Bolagsverket värderades Wematter till 50 miljoner kronor i den senaste kapitalrundan, skriver Breakit.

Läs mer: Wematter deltog i Di Startup Tour i Linköping i fjol
Foto:
Robert Kniola, grundare Wematter, pitchar på Di Startup Tour i Linköping i fjol. Foto: Patrik Olsson.

NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas med investerarna och bolagen på den nordiska techscenen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer