Annons

42 affärsänglar investerar i nya Sting-fonden

Håkan Borg, Saminvest, Mattias Weinhandl, Anna-Lina Kvarnsmyr, Lars Lindgren, Shori Zand, Ted Nelson, Ludvig Linge och Maria Ljungberg, Propel Capital
Håkan Borg, Saminvest, Mattias Weinhandl, Anna-Lina Kvarnsmyr, Lars Lindgren, Shori Zand, Ted Nelson, Ludvig Linge och Maria Ljungberg, Propel Capital Foto: Press
Genom den nya fonden Propel Capital V ska 25 miljoner kronor investeras i startupbolag. Det statliga riskkapitalbolaget Saminvest avsätter dessutom ytterligare 45 miljoner kronor för möjliga saminvesteringar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Inkubatorn Stings riskkapitalbolag Propel Capital, som gör drygt 20 startupinvesteringar per år, har tagit in 25 miljoner kronor från sammanlagt 42 affärsänglar samt det statliga riskkapitalbolaget Saminvest till en femte fond, enligt ett pressmeddelande.

Pengarna ska användas till att investera i startupbolag. Tidigare har Propel Capital investerat i bland annat bolagen Karma, Sniph, All Ears och Woshapp.

”Intresset för att investera i Propel Capital V har varit det klart största vi upplevt hittills. Vi ser det som ett kvitto på att tidigare generationer av Propel Capital utvecklas fint och att vi har en modell som verkligen fungerar”, säger Maria Ljungberg, VD på Propel Capital, i ett uttalande.

20 nya affärsänglar investerar i den nya omgången av Propel, däribland Shori Zand som grundat vårdkoncernen Avesina Group och Anna-Lina Kvarnsmyr som tidigt investerade i Storytel.

Tidigare deltagare som nu investerar igen är bland annat NHL-stjärnan Mattias Weinhandl, Chargeamps-medgrundaren Boel Rydenå Swartling och Ludvig Linge, medgrundare av TAT.

Av de 25 miljonerna går Saminvest in med drygt 11 miljoner kronor. Det statliga riskkapitalbolaget avsätter dessutom upp till 45 miljoner kronor ytterligare för kommande saminvesteringar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer