Annons

900 miljoner kronor placerade via Avanzas robottjänst

Foto: Jesper Frisk
Robotspartjänsten Avanza Auto, som lanserades i slutet av september, har enligt Avanza Bank haft ett starkt kapitalinflöde.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

"Från lanseringen till och med utgången av november har närmare 23.000 kunder investerat över 900 miljoner kronor i fonderna", uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Beträffande bolån lanserade Avanza i mitten av november, i samarbete med Stabelo, ett bredare bolåneerbjudande än vad Avanza tidigare har haft. Initialt riktades erbjudandet till kunder som tidigare har anmält sitt intresse för bolån.

Läs även: Finansmarknaden rusar till AI – här är tio svenska robotrådgivare 

"Intresset har varit stort med positiv återkoppling från kunder och många anmälningar via sajten", uppger Avanza.

Det totala antalet kunder hos Avanza, alltså inte bara inom bolån, uppgick i november till 697.400 stycken, en ökning med 2 procent sedan oktober och 24 procent sedan november 2016.

Nettoinflödet i november var dock -860 miljoner kronor, alltså ett nettoutflöde. Det var åtminstone flera år sedan Avanza hade ett nettoutflöde under en månad.

"Det negativa nettoinflödet förklaras av några enskilda uttag, uppgående till 2.200 miljoner kronor, kopplade till strukturaffärer", uppger Avanza.

Läs även: Avanza tar fajten om robotsparande 

(Direkt/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer