Annons

Acast öppnar för börsnotering

Acasts vd Ross Adams, bolagets app, samt medgrundaren Johan Billgren.
Acasts vd Ross Adams, bolagets app, samt medgrundaren Johan Billgren.
Det svenska podcastbolaget Acast öppnar för en börsnotering och satsar fortsatt på tillväxt. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Att bli ”börsfähiga” är en del av att växa upp, menar Acast-medgrundaren Johan Billgren. Acast har inte sagt något datum, men dörren är fortfarande öppen.

Det framgår av en intervju med SvD Näringsliv.

Podcastbolaget prioriterar just nu fler globala marknadsandelar framför lönsamhet. Enligt Billgren har man ett ”ganska stort” försprång mot större nya konkurrenter som Amazon och Google. Detta då Acast anses ha en stark teknisk plattform. 

Acast-chefen utesluter inte heller ett uppköp av bolaget, förutsatt att budet är fördelaktigt. 

Läs mer: Readly övertecknades – och stiger försiktigt: ”Jag så otroligt glad”

Efter de misslyckade försöken att ta in pengar från amerikanska investerare säkrade Acast i somras en halv miljard kronor från sina svenska storägare och Europeiska investeringsbanken. Det kunde Di Digital rapportera i juni. Emissionen leddes av de fem största ägarna Alfvén & Didrikson, Moor Capital, Bonnier Ventures, Första AP Fonden och Swedbank Robur.

I nyemissionen värderades bolaget, enligt uppgifter till Di, till 260 miljoner dollar, motsvarande nära 2,5 miljarder kronor. Det kan jämföras med att värderingen låg på 180 miljoner dollar i den senaste kapitalanskaffningen som gjordes för cirka ett och ett halvt år sedan.

I juli uppgav Swedbank Roburs techförvaltare Henrik Carlman för Di Digital att han ser Acast som en ”potentiell unicorn”, det vill säga ett bolag som kan värderas till över en miljard dollar.

Läs mer: Förvaltaren: ”Acast och G-loot har potentialen att bli enhörningar”

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer