Annons

Adalberth säljer när ny bjässe blir delägare i Klarna

Niklas Adalberth säljer av fler andelar i sitt Klarna.
Niklas Adalberth säljer av fler andelar i sitt Klarna. Foto: Jesper Frisk.
Permira, ett av världens största riskkapitalbolag med finlandssvenske Kurt Björklund i spetsen, köper in sig i Klarna. Medgrundaren Niklas Adalberth är en av säljarna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Londonbaserade Permira grundades redan 1985 och stoltserar bland annat med skomärket Dr Martens och den digitala resejätten Edreams Odigeo i sin portfölj. Genom en affär med tre motparter, fogas svenska Klarna in i sällskapet.

Läs även: Uppköpsrykten kring två Klarna-konkurrenter

Två institutionella delägare i det svenska betaltjänstbolaget, vid namn DST Global och General Atlantic, säljer sitt ägande. General Atlantic, som numera är storägare i Hemnet, har tidigare sålt andelar i Klarna till den danska modekungen Anders Holch Povlsen

Även Klarnas medgrundare Niklas Adalberth säljer aktier, även om han lovar att kvarstå som delägare.

”Jag är väldigt glad över att få Permira som partner då de arbetar globalt och har djup expertis inom e-handel och fintech”, säger Sebastian Siemiatkowski, också han medgrundare tillika vd i Klarna.

Läs även: Visa köper in sig i Klarna – ska få fart på bankaffären

 I en sparsmakad kommuniké lovprisar Permira sin investering, men går inte in i några detaljer om pris eller hur många aktier som byter ägare.

”Vi ser flera områden som kommer fortsätta att driva bolagets framgång framöver”, säger Andrew Young, som ansvarar för fintech-investeringar på Permira.

Klarna är känt för sina betalningslösningar, främst vid handel på nätet, men bolaget beskriver sig nu som en av Europas största banker.  Bolaget har 1500 anställda, med verksamhet i 18 länder.

Sedan tidigare märks Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico liksom Sequoia, en av de mest framträdande vc-bolagen i Silicon Valley.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer