Annons

Affärsänglar backar svenskt flygsök: ”Alla har missat slutanvändaren”

Foto: Martina Holmberg / TT
  Svenska Avionero ska ge sig in i konkurrensen med Google.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Malmöbolaget Avionero (NTL) grundades 2015 och har sedan dess byggt sitt verktyg för flygsök.

Tanken är att användarna snabbt ska kunna orientera sig i resedjungeln och få fram alternativen som passar bäst.

Sökmotorer för flyg tillhandahålls redan av såväl Kayak som Momondo och Google men Avionero, som just nu sysselsätter åtta personer, tror sig ha en produkt som står sig i konkurrensen.

”Jag har under de senaste tio åren jobbat inom online-flygsökbranschen på ett antal olika företag. Det jag har sett är att i princip alla i branschen verkar ha missat vem slutanvändaren faktiskt är och fungerar”, säger Lars Kristensson i ett uttalande.

Avionero låter bland annat sina AI-system tolka den data kunderna genererar.

Läs mer: Tidigare Hemnet-vd:ns bolag ska hjälpa svenskar köpa hus i Spanien 

”Jag har försökt att påtala att tjänsterna som de är byggda i dag inte ligger i linje med användarnas faktiska behov”, säger Lars Kristensson.

”Jag vet att Avionero behövs på marknaden. Jag har mött så många människor som brottas med de här problemen att jag bara måste göra det här.”

Lars Kristensson har ett förflutet på exempelvis Momondo och har grundat Avionero ihop med interaktionsdesignern Anton Tyulenev.

Efter en såddrunda i fjol tog Avionero nyligen in ytterligare 5 miljoner kronor i kapital från affärsänglarna Peter Benson, Patric Blixt, Micco Grönholm, Christian Jeppsson och Daniel Somos.

Läs mer: Volvo-veteran utvecklar förarlösa eldrivna lastbilar

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer