Annons

Aftonbladet-topp ny Sverige-chef för Kry

Krys nya Sverigechef heter Erik Hjelmstedt.
Krys nya Sverigechef heter Erik Hjelmstedt. Foto: Press
Schibsted-veteranen Erik Hjelmstedt blir ny Sverigechef för det digitala vårdbolaget Kry. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Krys nya Sverigechef heter Erik Hjelmstedt. Han finns sedan två år tillbaka i Krys ledningsgrupp i rollen som bolagets operativa chef, COO. 

Erik Hjelmstedt ska fortsätta att driva Krys utveckling och expansion på den svenska och nordiska marknaden, enligt ett pressmeddelande från bolaget. 

”Jag ser fram emot att ta bolaget vidare in i nästa fas och med högsta fart arbeta för att tillgängliggöra vården så att fler medborgare i Sverige får vård när de behöver”, säger Erik Hjelmstedt i ett uttalande.

Erik Hjelmstedt kommer närmast från mediekoncernen Schibsted där han innehaft ett antal ledande positioner som finanschef och operativ chef. Han har även varit ordförande för och suttit i styrelsen i ett antal av gruppens bolag som exempelvis Svenska Dagbladet, Hitta.se, Aftonbladet och Blocket. 

Dessförinnan har han varit chef på bolag som Gamestop, Razorfish och Shell.

Kry, som är störst bland digitala vårdgivare i Sverige vad gäller antalet användare, rivstartade 2020 genom att offentliggöra en ny kapitalrunda på hela 1,5 miljarder kronor.

Det har bara gått ett och ett halvt år sedan bolaget senast tog in extern finansiering. Men pengarna behövs. Bara under 2018 uppgick förlusten till hela 250 miljoner kronor.

Läs mer: Efter jätterundan – här är Krys fem största utmaningar

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer