Annons

AI-bokföring på frammarsch: Izettle tar hjälp av startupbolag

Teamet på Wrebit: Björn Kapstö, sälj- & kommunikationschef, David Wengbrand, vd, Evelina Parheden, marknadschef och Alexander Westerling, utvecklingschef
Teamet på Wrebit: Björn Kapstö, sälj- & kommunikationschef, David Wengbrand, vd, Evelina Parheden, marknadschef och Alexander Westerling, utvecklingschef Foto: Wrebit/Press
Kortläsarjätten Izettle och bokföringsappen Wrebit ska samarbeta kring automatiserad bokföring. ”Redovisningsbranschen rör sig mot mer rådgivning och vi möjliggör det”, säger Björn Kapstö på Wrebit.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det händer saker på den svenska marknaden för automatiserad bokföring. I veckan kunde Di Digital rapportera att Red Flag och Bokio går samman – och plockar in 80 miljoner kronor.

Läs mer: Techstjärnorna slår ihop bolagen: ”Bra läge för automatiserad bokföring”

Nu ska det Paypal-ägda kortläsarföretaget Izettle och bokföringsappen Wrebit samarbeta på området. 

Genom en gemensam gratistjänst ska det som händer på Izettle-kundernas konton automatiskt bokföras i Wrebit med hjälp av artificiell intelligens, AI. Syftet är att spara tid och bokföringskostnader.

Enligt Wrebit har kundtillväxten de senaste månaderna varit stark. Målet nu är att bli störst i Norden på bokföring för egenföretagare.

”Vi har märkt av en stor efterfrågan från egenföretagare att förenkla denna del av verksamheten”, säger Björn Kapstö som är kommunikationschef på Wrebit.

Även om tjänsten är gratis tänker han sig att det finns affärsmöjligheter i form av en efterfrågan på expertishjälp i mer kvalificerade frågor, så som rådgivning och bokslut.

”Redovisningsbranschen rör sig mot mer rådgivning och vi möjliggör det, så att man slipper det rent mekaniska och istället kan utnyttja sin kompetens bättre och förädla affären”, säger Björn Kapstö.

Wrebit, som har sin bas i Uricehamn och är sprunget ur byrån Wengbrand Redovisning, lanserades 2016 och har tagit in drygt 20 miljoner kronor i riskkapital.

Läs även: Bokföringsappen Wrebit från Ulricehamn tar in 10 miljoner

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer