Annons

AI-bolaget Textual vill ersätta mänskliga skribenter

AI-bolaget Textual vill automatisera textproduktionen åt e-handlare. Hittills har bolaget tagit in 12 miljoner kronor från en rad techprofiler.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

När Henrik Gemoll var digitalchef på innehållsbyrån Spoon insåg han hur svårt det vara att skapa stora mängder text på många olika språk.

I mitten på 2016 grundade han därför Textual, vars teknik spottar ut texter som till exempel ehandelssajter kan använda som produktbeskrivningar.

”En webbshop kan ha många tusentals produkter. I dag är det människor som skriver alla produkttexter, och sedan översätter dem. Vår lösning underlättar den processen”, säger Henrik Gemoll.

Under 2018 färdigställe Textual sin teknik under 2018. Medarbetarna matar plattformen med en stor mängd befintliga texter. Via maskininlärning börjar tekniken sedan skapa texter i samma stil.

Datapunkter som ”vit”, ”tröja” och ”oversized” räcker för att skapa texter som liknar något en människa skulle skriva.

”Det är ingen skillnad på hur många kunder som köper varan. Vi kan få ut texterna på andra språk med en knapptryckning”, säger Henrik Gemoll.

Läs mer: Systembolaget stämmer familjen Di Lucas e-handel

Nyligen började Textual att producera produktbeskrivningar åt ehandelsbolaget Na-kd. En annan kund är nyhetsbyrån Finwire.

Textual erbjuder stöd för 14 olika språk såsom engelska, tyska, ryska och kinesiska. Snart räknar man med att lägga till arabiska.

Bolaget har hittills tagit in 12 miljoner kronor i kapital från investerare som Let’s Deal-grundaren Alexander Hars, grundarna av Mat.se och riskkapitalbolaget Wellstreet Ventures.

Bolaget består i dag av tolv medarbetare i Göteborg och Stockholm.

”Målet är att det här blir ett standardverktyg i produktmarknadsföring. Vi vill finnas med i de ehandelsplattformar som folk använder”, säger Henrik Gemoll.

Läs mer: Deras e-handel omsatte över 200 miljoner 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer