Annons

Airbnb siktar på en börsnotering 2020

Airbnbs medgrundare och vd Brian Chesky.
Airbnbs medgrundare och vd Brian Chesky. Foto: Eric Risberg
Airbnb siktar på en börsnotering under slutet av 2020, enligt källor. Tech-bolaget spår att intäkterna i år blir 3,5-4 miljarder dollar. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tech-bolaget Airbnb siktar på att genomföra en börsnotering under slutet av 2020. Det rapporterar The Information och hänvisar till källor.

Airbnb-chefen Brian Chesky skall ha gått ut till personalen och utlovat bonus i år för att lindra frustrationen kring den uteblivna noteringen. Det är i så fall första gången på flera år som Airbnb ger bonusar. Det var även då han gav indikationen kring noteringsplanerna. 

Läs mer: Så mycket tjänar svenskarna på Airbnb

Om noteringen blir av i slutet av 2020 så sker det i så fall före flera optioner löper ut. Tech-bolaget spår att intäkterna i år blir 3,5-4 miljarder dollar. Företaget möter dels regulatoriska motstånd men även ökad konkurrens från olika aktörer.

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer