Annons

Airbnb siktar på paketresor

Airbnb ska i framtiden även erbjuda sina gäster mer inom resande.
Airbnb ska i framtiden även erbjuda sina gäster mer inom resande. Foto: Mostphotos
Hemuthyraren Airbnb vill erbjuda alla delar som ingår i resande och satsar nu på transporter.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den amerikanska förmedlingsplattformen Airbnb är främst känt för att erbjuda uthyrning av privata boenden och satsar nu på ett nytt ben – transporter. I ett första steg har bolaget värvat Fred Reid, som har tunga meriter i flygbranschen bland annat som vd för flygbolagen Virgin America och Delta Airlines. 

Planen är att alla tre delar av resandet, resan, boendet och upplevelserna kommer att vara tillgängliga och bokningsbara på samma plattform. Bolaget räknar med att nå 1 miljard bokade gäster till år 2028 och att börsnoteras under 2019. 

I ett uttalande uppger Airbnb att Fred Reid initialt kommer att fokusera på att bygga relationer och tjänster som gör resande smidigt. Vidare uppgav Airbnb:s vd Brian Chesky att expansionen inte kommer bli en tjänst där gästerna kan boka flygbiljetter och att de heller inte planerar att starta ett eget flygbolag. 

Airbnb har tidigare gjort investeringar för att bredda sitt utbud. Genom att samarbeta med andra företag som kan erbjuda merupplevelser som restaurangbokningar och guidade turer har de försökt locka en mer välbärgad kundkrets som i större utsträckning bokar paketresor. 

Läs mer: Airbnb siktar på en börsnotering 2020 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer