Annons

Airbnb viker sig för EU:s krav

EU tog hem segern mot Airbnbs medgrundare och vd Brian Chesky.
EU tog hem segern mot Airbnbs medgrundare och vd Brian Chesky. Foto: TT.
Hemuthyraren Airbnb accepterar EU:s krav. Nu ska bolaget bli mer transparent om totalpriset för kunderna och tydligare informera konsumenterna om deras rättigheter.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den amerikanska förmedlingsplattformen Airbnb har valt att ge efter för EU:s krav kring mer transparens när det gäller priser och konsumenters rättigheter.

Bland annat handlar det om att bolaget ska bli mer öppet kring det totala priset för uthyrningen. Hittills har dolda extraavgifter för till exempel service och städning inte inkluderats, enligt EU.

Bolaget ska också tydligare informeta vem uthyraren är, eftersom konsumentskyddslagen skiljer sig åt när kommer till privata eller professionella aktörer.

Läs mer: Lägenheter köps i Sverige – för att hyras ut genom Airbnb 

Vidare ska Airbnb också vara tydliga med att kunder har rätt att vidta rättsliga åtgärder mot värden i sitt eget land. Detsamma gäller när kunder är missnöjda med Airbnbs bolagstjänster.

Slutligen ska Airbnb även informera kunder om att de har rätt att överklaga eller få kompensation när ett kontrakt ställs in.

Airbnb har fram till slutet av 2018 på sig att införa samtliga ändringar på alla EU-språk på sin hemsida.

(Finwire/Di Digital)

Läs mer: Så mycket tjänar svenskarna på Airbnb 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer