Annons

Airbnb vill att 100 000 värdar ska inhysa hjälparbetare gratis

Airbnbs vd och medgrundare Brian Chesky.
Airbnbs vd och medgrundare Brian Chesky. Foto: Eric Risberg
Uthyrningssajten Airbnb har gått ut med en kampanj för att hitta värdar som kan erbjuda hjälparbetare och vårdpersonal boenden under coronakrisen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Personer som är utsatta för coronaviruset i jobbet, som sjukvårdspersonal och ambulanspersonal, kan behöva vara på säkert avstånd från sina familjer för att skydda dem. En del behöver kanske också bo närmare jobbet. Därför har Airbnb gått ut till värdar som hyr ut via sajten och bett dem att upplåta sina boende gratis.

Airbnbs vd och medgrundare Brian Chesky twittrade på torsdagen att 12 000 värdar redan har öppnat upp sina hem.

Länk till twitter

Målet är att 100 000 värdar ska erbjuda uppehälle till utsatta grupper som jobbar med coronasmittade. Airbnb står för avgifterna och samlar även in donationer för att ge till olika organisationer.

Initiativet är en del av Airbnbs Öppna hem-program, som startades 2012 för att hjälpa till i akutsituationer. Det har redan testats i Frankrike och Italien, där 6 000 värdar har öppnat sina hem till läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal.

Läs också: Techjättar öppnar plånboken – så mycket spenderas på hjälpinsatser i coronakrisen

Airbnbs värdar har fått det tufft med bokningar under coronautbrottet, för att folk bokar av sina resor. Bolaget har sagt att man betalar tillbaka pengar till gäster som bokat ett boende mellan den 14 mars och 14 april.

Men ingen ersättning utgår till värdar som förlorar bokningar. I USA menar Airbnb dock att värdar som blir sjuka i viruset kan söka ersättning från det stora stimulanspaketet som presenterades tidigare i veckan.

På torsdagen uppmanade en politiker i Brooklyn, New York, borgmästare Bill Blasio att förbjuda kortidsuthyrningar, som bland andra Airbnb erbjuder. Tidigare i veckan förbjöds dem i Hoboken i New Jersey. Skälet är att smittan kan spridas genom gäster. 

I samband med Airbnbs initiativ till att värdar ska erbjuda sina boenden gratis gick man också ut med en rigorös lista över hur de ska städas efteråt. 

Läs också: Pressat Airbnb vill förlänga lånelöfte

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer