Annons

Airmee tar in kapital – spår rekordår

Julian Lee är vd på Airmee, vars leveranser bland annat sker med cykellastbilar.
Julian Lee är vd på Airmee, vars leveranser bland annat sker med cykellastbilar.
Airmee hänger med i konkurrensen om sista milen-leveranser. Bolaget tar in 50 miljoner kronor från bland andra Izettle-grundarna Jacob De Deer och Magnus Nilsson, rapporterar Breakit.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Instabox tog i våras in 150 Mkr från bland andra Creades och blev därmed första bolag inom sista-milen-leveranser att värderas över 1 miljard – 1,1 för att vara exakt.

Kort därefter följde Kinnevik efter genom att investera 106 miljoner i sitt budalternativ Budbee, som efter den rundan värderades 1,2 miljarder.

Nu är det den tredje utmanarens tur att fylla kassan.

Airmee, som har förutom Izettlegrundarna också har Creades och Alfvén & Didrikson i ägarleden, har tagit in 50 Mkr, enligt Breakit, men värderingen av bolaget framgår inte. Inte heller hur mycket respektive befintlig delägare gått in med.

”Transformationen (från fysisk handel till e-handel, Di:s anm.) pågick redan tidigare men corona-krisen har accelererat detta skifte och förkortat övergången med flera år vilket gjort att vi sett en allt kraftigare tillväxt”, säger bolagets vd Julian Lee till sajten.

Airmee omsatte 28 Mkr 2019, vilket kan jämföras med nära 7 Mkr året innan. 2019 års resultat är ännu inte klart.

Läs mer: Creades ny storägare i budbolaget Instabox – värderas till över en miljard

Läs mer: Svenska budbolaget fyller kassan från Kinnevik – spränger miljardvallen 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer