Annons

Aktie-startup i samarbete med Avanza och Nordnet

Mai Thai och Nanna Stranne, grundare av Sigmastocks.
Mai Thai och Nanna Stranne, grundare av Sigmastocks.
Nätmäklarna Avanza och Nordnet börjar samarbeta med aktiestartupen Sigmastocks. Samtidigt tar Sigmastocks in nytt kapital från bland annat Cint-grundaren Bo Mattsson och Collectors grundare Lena Apler.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sigmastocks startades för knappt två år sedan av grundarna Mai Thai och Nanna Stranne. Bolagets affärsidé är att konkurrera med de stora bankernas, ofta utskällda, fondlösningar.

”Vi startade som en reaktion mot de höga fondavgifterna. Det vi gör är att vi hjälper privatpersoner att starta och spara i en aktieportfölj utan att behöva gå via en fond”, säger Mai Thai.

Sigmastocks har tagit fram en sorteringsalgoritm som gör att användarna kan få hjälp att skapa en optimerad aktieportfölj. Genom att välja vilken marknad man vill spara i och vilken typ av bolag så sorterar algoritmen ut en optimerad portfölj.

”Vi samlar och analyserar en stor mängd aktier. Nu kan man investera i svenska och amerikanska aktier och kan till exempel välja att sortera ut alla bolag som inte räknas som etiska”, säger Nanna Stranne.

För att hantera de faktiska transaktionerna i aktier inleder Sigmastocks nu ett samarbete med nätmäklarna Avanza och Nordnet. Det innebär att alla aktieaffärer kan ske på deras plattformar och Sigmastocks roll blir att fungera som ett sorts beslutsstöd för spararna.

”Vi tycker att det är en jättebra tjänst och har gjort en lätt integration. Vi får se om vi senare gör en djupare och mer automatiserad integration”, säger Håkan Nyberg, vd för Nordnet.

Läs mer: Nordnet ska investera i startups

I samband med att samarbetet med Avanza och Nordnet blivit klart tar Sigmastocks också in en ny investeringsrunda. Det är bland annat Chalmers Ventures, Lena Apler som grundat Collector Bank och entreprenören Bo Mattsson som nyligen sålde sitt bolag Cint som går in i Sigmastocks.

”Det är både befintliga och nya ägare som går in. Vi tar in en mindre summa pengar nu och kommer att ta in en större runda i höst”, säger Mai Thai.

Läs mer: Collector satsar 100 miljoner på fintech

Totalt är det 2,5 miljoner kronor som Sigmastocks tar in varav 1 miljon är i form av lån från Almi. Bolagets affärsmodell är att ta ut en prenumerationsavgift av användarna. Kostnaden är mellan 19 och 49 kronor i månaden – en modell som skiljer sig från fondbolagen.

”Vi tar aldrig någon procentuell avgift utan bara en fast avgift oavsett hur mycket man sparar”, säger Nanna Stranne.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies