Annons

Aktieinvests vd byter jobb - och berättar om sin placeringsstrategi

Therese Lundstedt tillträder som vd för Urbangreen efter sommaren.
Therese Lundstedt tillträder som vd för Urbangreen efter sommaren.
Therese Lundstedt har blivit prisad som Framtida kvinnliga ledare och har varit vd för nätmäklaren Aktieinvest sedan 2015. Nu byter hon bransch och blir vd för greentech-bolaget Urbangreen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Börsen går för högvarv – finns det fortfarande mer att hämta eller har vi nått toppen?

”Den eviga och svåraste frågan som finns att svara på. Själv förbereder jag mig på en något skakigare resa framåt men jag inte gått ur marknaden utan fortsätter investera i fina bolag”, säger Therese Lundstedt.

Är det några sektorer som du tycker är särskilt intressanta just nu?

”Jag tittar som alltid på framtidsbranscher - gillar greentech och digitala bolag med potentialen framför sig.”

Hur fördelar du ditt eget sparande?

”Jag investerar alltmer i onoterade bolag, men har såklart också pengar på börsen. Fokus på aktier, men en del fina fonder också.”

Varför väljer du att gå från finansbranschen till ett greentechbolag?

”Klimatfrågan är den enskilt viktigaste frågan för näringslivet och oss alla just nu. Att få jobba i ett innovativt bolag som både bidrar positivt när det kommer till hållbarhet, men även till att öka fastighetsägarnas värden känns otroligt roligt. Och såklart också lärorikt.”

Vad är den viktigaste förändringen du ska driva på Urbangreen?

”Urbangreen är ett fantastiskt fint bolag med duktiga människor i. Jag vill som alltid jobba för att skapa en motiverande arbetsmiljö, nå bolagets höga tillväxtmål och såklart sätta oss rejält på kartan där vi hör hemma.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer