Annons

Alibaba ansöker om börsnotering i Hongkong

Alibabas grundare, tillika Kinas rikaste man, Jack Ma.
Alibabas grundare, tillika Kinas rikaste man, Jack Ma. Foto: Andrey Rudakov
Den kinesiska e-handelsgiganten Alibaba ansöker om börsnotering i Hongkong. Noteringen kan bli den största i staden på flera år. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Kinesiska e-handelsjätten Alibaba har lämnat in en konfidentiell ansökan om börsnotering i Hongkong. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Bolaget uppges ha valt China International Capital Corporation och Credit Suisse att sköta processen. 

Enligt källor kan Alibaba dra in 20 miljarder dollar under noteringen, vilken skulle bli den största i staden sedan 2010. Beloppet landar inte heller långt bakom Alibabas New York-notering som inbringade rekordhöga 25 miljarder dollar.

Alibaba noterades i USA för att Hongkong-börsen inte accepterade bolagets unika struktur. Sedan förra året har regeländringar kring sekundärnoteringar gjorts i Hongkong som nu öppnar dörren för en Alibaba-listning.

Enligt nyhetsbyrån skulle Alibabas intåg stärka Hongkongbörsens ställning som en plats för kinesiska techföretag. Det skulle samtidigt ge Alibaba nödvändigt kapital för att fortsätta det dyra subventionskriget med Meituan-Dianping inom matleveranser och resor.

Läs mer: E-handelsjätte får grönt ljus för samriskbolag i Ryssland  

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer