Annons

Alibaba slår förväntningarna under kvartalet

Alibabas styrelseordförande Jack Ma
Alibabas styrelseordförande Jack Ma
Den kinesiska e-handelsjätten Alibaba drar in 22 miljarder kronor under kvartalet. Samtidigt skruvar bolaget upp prognoserna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den kinesiska näthandelsjätten Alibaba gör ett nettoresultat på 17,4 miljarder yuan, motsvarande drygt 22 miljarder kronor, för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2017/2018.

Samma period förra året var vinsten omkring 9 miljarder kronor. Alibaba har alltså mer än fördubblat vinsten.

I rapporten skriver Alibabas vd Daniel Zhang att de har haft ett enastående kvartal.

Justerat resultat per aktie var 8:57 yuan. Det är betydligt högre än analytikernas förväntningar på ett resultat på 6:86 yuan per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos.

Försäljningen uppgick till 55,1 miljarder yuan, vilket motsvarar omkring 70 miljarder kronor. Väntat här var en försäljning på 52,1 miljarder yuan, enligt Bloombergs prognossammanställning.

Bolagets kärnverksamhet inom e-handel stod för hela 46,46 miljarder yuan, en ökning med 63 procent jämfört med året innan.

Alibaba höjer sin tillväxtprognos för räkenskapsåret 2017/2018 och räknar nu med att intäkterna ökar 49-53 procent. Tidigare bedömning var en intäktstillväxt på 45-49 procent.

Läs mer: Alibaba vill lyckas i molnet – storinvesterar i finsk databastjänst

Aktien var upp drygt 4 procent i den amerikanska förhandeln. Under året som gått har bolaget mer än fördubblat sin aktiekurs.

Alibaba dominerar den kinesiska e-handelsmarknaden och omsatte förra året nästan 200 miljarder kronor. Närmaste utmanare är JD.com som är uppbackat av landets största e-jätte Tencent.

Direkt/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer