Annons

Almi Invest får 400 nya miljoner – goda nyheter för startups

Mikael Karlsson, vd på Almi Invest.
Mikael Karlsson, vd på Almi Invest.
Den pågående corona-krisen har försvårat situationen för många startupbolag. Nu vill regeringen hjälpa fler bolag att få nytt kapital genom ett tillskott på 400 miljoner kronor till Almi Invest.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Almi Invest är en av Sveriges mest aktiva investerare i startups om man ser till antalet. 2019 gjorde riskkapitalbolaget 144 följd- och nyinvesteringar i startups och tillväxtbolag. Totalt ligger det omkring 3 miljarder kronor i Almi Invests regionella fonder och greentech-fond.

I dag har regeringen tillsammans med Centern och Liberalerna beslutat att skjuta till ytterligare 400 miljoner kronor till Almi Invest. Det extra tillskottet ska underlätta kapitalförsörjningen och minska ekonomiska konsekvenser av den pågående pandemin inom kretsloppet för riskkapital.

”Vi har ett uppdrag att investera i tidiga skeden där det saknas tillräckligt med privata investerare. Här har vi som Sveriges mest aktiva investerare en viktig och ibland avgörande roll att spela i kristider, då tillgången på privat kapital minskar”, säger Mikael Karlsson, vd på Almi Invest i ett uttalande.

Det extra tillskottet väntas beslutas genom riksdagen i maj och vara en del av nästa ändringsbudget. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer