Annons

Almi Invest gör 53 miljoner på hjälmbolag

Mips styrelseordförande Bengt Baron och vd:n Johan Thiel.
Mips styrelseordförande Bengt Baron och vd:n Johan Thiel. Foto: Oskar Omne
KTH-bolaget Mips, som utvecklar skyddssystem för bland annat cykelhjälmar, ser ut att bli en riktigt bra affär för Almi Invest.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det statliga investeringsbolaget säljer nu sitt börsinnehav i Mips och håvar in 53 miljoner, drygt fem gånger det investerade kapitalet.

”Mips blev en lyckad investering för oss”, säger Almi Invests vd Mikael Karlsson i ett pressmeddelande.

På sin kundlista har Mips 60 hjälmvarumärken och till och med 2017 hade Mips sålt 5,4 miljoner enheter av den teknik som används i hjälmar.

Almi Invest gjorde sin första investering i bolaget 2009. Efter det gjorde man två till investeringar, den senaste 2012. Redan vid noteringen av Mips på Nasdaq Stockholm våren 2017 sålde Almi Invest en del av innehavet, men nu väljer man alltså att göra sig av med de sista aktierna.

”Det är mycket glädjande att ha fått vara med som tidig investerare i detta succébolag. Summan för försäljningen ger oss nytt kapital, som vi kan använda för investeringar i nya, svenska startups”, säger Mikael Karlsson.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer