Annons

Radioprofilen Adam Alsing går in i fintechbolag

Tv- och radioprofilen blir aktieägare i fintechbolaget Nowo.
Tv- och radioprofilen blir aktieägare i fintechbolaget Nowo. Foto: Henrik Montgomery/TT
Det är för krångligt att pensionsspara. Det tycker fintechbolaget Nowo som nu tar in 20 miljoner kronor och möjliggör för kunderna att byta tid mot pensionspengar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Fintechbolaget Nowo (NTL) vill göra det enklare att pensionsspara. Nu tar bolaget in 20 miljoner kronor från befintliga och nya ägare för att skala upp och gå ut bredare.

”Investeringen ska användas till att göra bolaget mer känt och etablera varumärket. Det handlar om att fortsätta marknadsaktiviteter som vi gör i dag och öka till fler kanaler”, säger bolagets vd Rutger Selin.

Vilka de nya ägarna är vill inte Rutger Selin kommentera. Men en av de ägare som tillkommer är tv- och radioprofilen Adam Alsing. Han ska fungera som bolagets ansikte utåt i marknadsföringen och har i samband med det blivit delägare i bolaget. 

Adam Alsing i Nowos senaste reklamfilm.
Adam Alsing i Nowos senaste reklamfilm.

Att pensionsspara känns kanske inte superaktuellt under de yngre åren, trots det är Nowos typiska kund 35 år och bor i en mellanstor stad.

”Pensionssparande är ett av våra största samhällsproblem. Många hamnar i en fattigdomsfälla när de blir pensionärer. Vi vill hjälpa folk att spara till sin pension på ett enklare och mycket mer tillgänglig sätt”, säger Rutger Selin.

Enligt bolagets handlingar värderas företaget till 75 Mkr.

Rutger Selin och Andreas Bonnier grundare av Nowo.
Rutger Selin och Andreas Bonnier grundare av Nowo.

Bolaget grundades 2015 av Andreas Bonnier och Sten Andersen. Under 2016 tog bolaget in 18 Mkr i en runda som leddes av NFT Ventures (NTL). Samma år lanserade tidigt ett betalkort där en andel av värdet på konsumentens kortköp fördes över till ett fondkonto.

Läs mer: NFT Ventures satsar på pensionsappen Nowo 

Betalkortet finns fortfarande kvar, men bolaget har i dag breddat utbudet så att kunderna har fler sätt att spara.

Nyligen lanserade bolaget möjligheten att byta tid mot pengar. Genom att svara på enkäter får användaren betalt, ersättningen placeras på fondkontot.

”I dag har vi ett antal mikroströmmar där du kan spara till din pension. Du kan spara med andras pengar, du kan spara med egna pengar och du kan byta tid mot pengar”, säger Rutger Selin.

Konkurrensen är stor när det gäller sparlösningar, aktörer som Dreams, Revolut och Lunar Way tävlar alla om kunderna. Rutger Selin menar dock att de olika aktörerna skiljer sig åt.

"På lång sikt så kommer marknaden antingen att konsolideras eller så startar bankerna egna lösningar. Det finns även en internationell efterfrågan, problemet med pensioner är inte enbart svenskt", säger han.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer