Annons

Amazon-ägda Twitch blockeras i Kina

Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Vidar Ruud.
Den populära strömningstjänsten Twitch, som främst används för att livesända och titta på dataspel, har blockerats i Kina.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den amerikanska strömningstjänsten Twitch, som används av miljontals spelare över hela världen för att livesända och titta på dataspel, har blockerats i Kina.

Draget kommer efter att tjänstens popularitet ökat kraftigt i landet under de många e-sport-evenemang som sändes under Asiatiska spelen förra månaden.

Twitch hamnade på tredje plats på listan över gratisappar under Asiatiska spelen. Turneringen kallas också för Asiaden och är en lokal variant av olympiska spelen som anordnats sedan 1951. 

Den Amazon-ägda plattformen ligger nu nere för majoriteten av användarna på det kinesiska fastlandet. Tjänsten har dessutom försvunnit från Apples nätbutik App Store i Kina.

Varken kinesiska myndigheter eller Twitch har gett någon förklaring till varför plattformen är otillgänglig, men många tror att blockeringen hänger samman med den kampanj som landet på senare tid riktat mot tv- och dataspel.

Läs mer: Amazons plan: Twitch ska döda Youtube 

Kinesiska myndigheter har i flera månader knappt godkänt några nya spel för försäljning. Samtidigt inför man regler som begränsar hur lång tid landets invånare får spela med varandra online. Den officiella förklaringen är att man vill motverka närsynthet hos barn.

Även andra populära strömningstjänster för dataspel är blockerade i landet. Det handlar om Google-ägda Youtube samt Valve-ägda Steam, som visserligen har övervägt en censurerad version av plattformen för den kinesiska marknaden. 

Amazon köpte Twitch i augusti 2014 för 980 miljoner dollar, drygt 6,8 miljarder kronor. Förvärvet var vid tillfället det största i Amazons historia.

(Finwire/TT Nyhetsbyrån/Di Digital)

Läs mer: Investeraren: ”Vi är bara i början av e-sporten i Sverige” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer