Annons

Amazon, Apple och Google i historiskt samarbete

Amazons vd och grundare Jeff Bezos, Googles vd Sundar Pichari och Apples vd Tim Cook.
Amazons vd och grundare Jeff Bezos, Googles vd Sundar Pichari och Apples vd Tim Cook.
Konkurrenterna Amazon, Apple och Google går samman i ett nytt projekt. Bolagen vill göra det enklare för uppkopplade produkter att kommunicera med varandra, oavsett tillverkare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

De amerikanska teknikjättarna Apple, Google och Amazon lanserar planer på att utveckla en gemensam standard för digitala produkter i hemmet.

Syftet är att möjliggöra för de olika produkterna att ”prata” med varandra, enligt de tre bolagen. Företagen har till exempel redan varsina applikationer för röststyrning i form av Google Assistant, Amazon Alexa och Apples Siri.

Dessa program och uppkopplade enheter har hittills inte kunnat kommunicera med varandra i någon större utsträckning – vilket både skapat en benhård konkurrens på marknaden och förvirring hos konsumenter.

Målbilden är att skapa ett ekosystem som gör att kunderna inte behöver fundera på vilka produkter som fungerar ihop med varandra.

Även företag som Samsung och Ikea finns med på ett hörn. Det är oklart när de första produkterna med den gemensamma teknikstandarden kommer att släppas.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer