Annons

Amazon, Apple och Google kastar ut Trumps nya favoritapp

USA:s avgående president Donald Trump.
USA:s avgående president Donald Trump. Foto: Brynn Anderson
Donald Trump har stängts av från både Facebook och Twitter efter att ha uppviglat till våld. Appen Parler ökade i popularitet sedan presidenten tog sin tillflykt till appen, men nu kastas den ut från både Apples och Googles butiker.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mikrobloggen Parler, som har många konservativa följare och Trump-anhängare, kommer att plockas bort från såväl App Store som Google Play. Därutöver kommer Amazon sluta att vara driftpartner till tjänsten.

Amazon hänvisar till att Parler har delat våldsamt innehåll och därmed brutit mot avtalet. Beslutet är i linje med Apple och Google som nyligen portat tjänsten från sina appbutiker med hänvisning till innehåll som spridits via Parler. 

Enligt analysföretaget Sensor Tower hade appen totalt 10,8 miljoner nedladdningar hos Apple och Google, varav den absoluta merparten kom från USA under 2020. 

Parler ökade snabbt i popularitet i början av året sedan den avgående presidenten Donald Trump stängts av från mer etablerade plattformar som Twitter och Facebook

Från den 1 till 9 januari, före nedstängningarna, installerades appen hela 864 000 gånger enligt Sensor Tower.

Appen har sedan länge varit en skådeplats för extremism samt konspirationsteorier. Bolaget har öppet profilerat sig som ett nätverk ”som står upp för yttrandefrihet”.

”Jag antar att de på riktigt inte är oroade över 'våld' som redan är emot våra reglar. Om de verkligen brydde sig skulle de försöka hjälpa oss. Nu dumpar de appen och skickar ut ett öppet meddelande. Det är ett horribelt sätt att hantera detta”, säger Parlers vd och grundare John Matze i ett uttalande.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer