Annons

Amazon arbetar på hemrobot – kan bli en ”rörlig Alexa”

Amazons rösstyrningstjänst Alexa kan snart börja röra sig runt i hemmet, rapporterar Bloomberg.
Amazons rösstyrningstjänst Alexa kan snart börja röra sig runt i hemmet, rapporterar Bloomberg. Foto: Elaine Thompson/Amazon
Amazons satsningar för hemmet har nu övergått till utvecklingen av en hemrobot, rapporterar Bloomberg News.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det hela bedrivs under ett projekt med det hemliga kodnamnet Vesta där robotarna kan bli utplacerade för tester i de anställdas hem redan i slutet av detta år, enligt Bloombergs källor. Därefter skulle en kommersiell lansering potentiellt bli av under 2019, förutsatt att Amazon inte skrotar det hela.

Vilka som blir hemrobotens uppgifter är oklart men enligt uppgift skulle Vesta fungera som en rörlig Alexa. Det vill säga tanken är att den ska kunna följa personen och erbjuda tillgång i de lägen där en stationerad smart högtalare som Echo inte klarar av det.

Ansvarig för utvecklingen av Vesta uppges vara Gregg Zehr, chefen för Amazons Lab126. Det är en enhet som jobbar med utvecklingen av olika hårdvaruprodukter och ligger bland annat bakom just Echo. Amazon själva ville inte ge kommentar på uppgifterna och sade att man varken uttalar sig om rykten eller spekulationer.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer