Annons

Amazon betalar medarbetare för att starta eget

Amazons vd och grundare Jeff Bezos. Bolagets transporter.
Amazons vd och grundare Jeff Bezos. Bolagets transporter.
E-handelsjätten Amazon erbjuder 100 000 kronor till medarbetare som lämnar bolaget och startar egen transportfirma. Ambitionen är att få dem att leverera paket till Amazons Prime-kunder.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det var i juni 2018 som Amazon meddelade att anställda i USA kunde ansöka om att starta egna transportfirmor. Detta för att leverera paket till Amazons medlemskunder, så kallade Prime-kunder. Leveranserna skulle ske i skåpbilar med Amazons logotyp, av personal i Amazons uniformer. 

Amazons förhoppning var att bolaget skulle kunna fylla sitt behov för snabba transporter till slutkund. Men trots att tiotusentals medarbete uttryckte ett intresse för att delta i programmet var det få som hade råd att ta risken.

E-handelsjätten erbjuder därför närmare 100 000 kronor (10 000 dollar) i startkapital och tre månadslöner till medarbetare som lämnar bolaget och startar egen transportfirma. Det skriver CNN.

Amazon försöker bygga upp en självständig flotta av transportörer för att hantera paket som idag levereras av UPS, FedEx och USA:s Postal Service.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer