Annons

Amazon kan ta sig an försäkringar

Amazons grundare och vd Jeff Bezos.
Amazons grundare och vd Jeff Bezos. Foto: Ted S. Warren
Amazon har varit i samtal med flera försäkringsföretag om de vill låta sina produkter bli upplagda på en brittisk sajt som jämför försäkringspriser. Det uppger flera chefer i branschen till Reuters.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

En av cheferna uppgav att ämnet var ett av flera som diskuterats med Amazon, medan en annan sade att Amazon inte har några planer på en lansering av en sådan sajt inom snar framtid.

Det framgår inte heller vilka försäkringsprodukter Amazon har i åtanke att lägga upp, men de mest populära i Storbritannien avser hem och bilar.

Väljer den amerikanska e-handelsjätten att lansera en sådan sajt går man i direkt konkurrens med Comparethemarket.com och Goco.L. 

De två sajterna är de mest profilerade inom försäkringsjämförelser och inkluderar produkter från aktörer som Axa, Hastings och Santander.

Amazon har avböjt att kommentera uppgifterna till Reuters.

(Finwire / Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer