Annons

Amazon medger: Vi spelar in kunderna och lagrar ljudet

Amazons vd och grundare Jeff Bezos.
Amazons vd och grundare Jeff Bezos. Foto: AP
Amazon bekräftar att bolaget sparar ljudinspelningar och utskrifter tills kunderna manuellt raderar datan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Amazon har tidigare hamnat i hetluften på grund av medieuppgfiter om hur bolagets anställda spelar in och transkriberar kunder som har röstassistenten Alexa påslagen.

Nu bekräftar Amazon att man spelar in sina kunder och behåller såväl inspelningarna som utskrifter av dem för all framtid, såvida inte kunderna själva raderar dem.

Det rapporterar bland andra The Verge.

Bekräftelsen kom sedan Chris Coons, en demokratisk senator i USA, ställt ett antal frågor till bolaget. Han är ännu inte nöjd.

”I vilken mån denna data delas med tredje parter, och hur dessa tredje parter använder och kontrollerar informationen, är fortfarande oklart”, säger han i ett uttalande.

Nyligen stämdes Amazon av en förälder i Seattle som menar att bolagets smarta högtalare Echo olovligen samlar på sig en databas med miljoner barns röstinspelningar.

Flera organisationer som arbets för barns rättigheter har också slagit larm om att en barnanpassad version av Amazon Echo behöll kundernas data även efter att föräldrarna hade raderat den.

Läs mer: Kvinna stämmer Amazon för barnavlyssning 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer