Annons

Amazon planerar eget konto för sina kunder

Amazons butiker utan kassaapparater.
Amazons butiker utan kassaapparater. Foto: Elaine Thompson
Amazon är i samtal med ett antal storbanker om att ta fram ett checkkonto för sina kunder. Det uppger källor till Wall Street Journal.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Amazons för samtal med ett antal storbanker om att ta fram en finansiell produkt som kan locka de yngre kunderna och de som saknar bankkonton. Planerna, som är långt ifrån satta i sten, innebär dock inte Amazon blir en bank, uppger källor till Wall Street Journal. 

Lösningen skulle i praktiken likna ett amerikanskt checkkonto dit kunderna för över pengar på samma sätt som till ett Paypal-konto. Därmed skulle köpen kunna genomföras utan att  blanda in bankerna i lika hög utsträckning som i dag.

En sådan lösning skulle minska Amazons kostnad för finansiella tjänster och dessutom ge bolaget bättre tillgång till kundernas köpvanor, skriver Wall Street Journal.

Läs även: Amazon slår upp dörrarna på sin första butik utan kassor 

Enligt Wall Street Journals källor skulle Amazon, vid en sådan lansering, snarare agera som en partner till bankerna än en utmanare. 

Amazon har redan i dag en egen betallösning som går under namnet Amazon Pay och som konkurrerar med svenska Klarna. Men precis som Klarna i USA har även Amazon Pay haft begränsad framgång med sin betallösning.

Amazon försöker nu ta sin betallösning till de fysiska butikerna och där pekas Amazon-ägda Whole Foods uppges ut som ett naturligt första steg.

Läs även: Så dåligt går det för Klarna i USA 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies