Annons

Efter kritiken: Amazon ska investera mångmiljardbelopp i Indien

Den världskända byggnaden Taj Mahal i Indien och Amazons grundare och vd Jeff Bezos.
Den världskända byggnaden Taj Mahal i Indien och Amazons grundare och vd Jeff Bezos. Foto: TT.
Amazon ska investera en miljard dollar, motsvarande 9,5 miljarder kronor, i Indien för att hjälpa landets små och medelstora företag bli mer digitala. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det uppgav e-handelsjättens grundaren och vd:n Jeff Bezos i samband med sitt besök i landet, rapporterar AFP.

Exakt hur pengarna ska fördelas och i vilken form investeringarna kommer ske preciseras inte – utöver att de är öronmärkta för små- och medelstora bolag.

Jeff Bezos menar dock att Amazon kan använda sin egna globala närvaro för att hjälpa indiska företag exportera varor för tio miljarder dollar fram till 2025.

Amazon-chefen betonade också vikten av Indien genom att säga att detta århundrade är den sydasiatiska nationens.

Samtidigt som Jeff Bezos ser ljust på de indiska möjligheterna existerar det ett lokalt missnöje med Amazon. Det är främst traditionella säljare som känner att de håller på att tryckas undan från större konkurrenter på nätet, inklusive Walmart-ägda Flipkart.

Tidigare i veckan meddelade Indiens konkurrensmyndighet att de ska utreda de båda bolagen. Anklagelserna handlar om att Amazon och Walmart missgynnar vissa aktörer genom sina avtal om ”föredragna säljare” på plattformarna. 

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer