Annons

Amazon utökar satsning på röststyrt internet

Amazons vd och grundare Jeff Bezos och högtalarroboten Echo i sina tre former.
Amazons vd och grundare Jeff Bezos och högtalarroboten Echo i sina tre former.
Amazons AI-högtalare Echo, som styrs med hjälp av användarens röst, har gjort succé i USA. Nu breddar Amazon utbudet med två portabla enheter.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Amazons robothögtalare Echo, med det inbyggda artificiella intelligens-systemet Alexa, var en av e-handelsjättens bäst säljande prylar med en prislapp på över 100 dollar under julhelgen. Produkten har fått 33 000 recensioner sedan lanseringen i slutet av 2014. Och snittbetyget låg strax under fem stjärnor, vilket är högsta betyg, skriver Tech Crunch.

Amazon har ännu inte gått ut med några konkreta försäljningssiffror. Men det är uppenbart att man storsatsar på konceptet som låter sig komma hem och ropa:

”Alexa: Tänd lamporna i vardagsrummet och köket, spela den senaste nyhetssändningen och beställ en pizza till klockan 18 ikväll.”

Hipsterfeeling med AmazonTap i sovrummet.

Läs mer: Se Amazons reklam för Echo i under Super Bowl

Framgångarna gör att Amazon nu väljer att bredda utbudet med två nya enheter. Den första går under namnet Amazon Tap och är en Bluetooth-aktiverad bärbar version av den ursprungliga Echo. Tillgång till WiFi finns och enheten drivs av operativsystemet Alexa. Prislappen för Amazon Tap är satt till 110 kronor (130 dollar) och leveranser startar senare denna månad, enligt e-handelsjätten.

Läs mer: Spotify in i Amazons shoppande högtalarrobot 

Den andra, Echo Dot, beskrivs som en hockeypuck-liknande enhet där innehållet i form av en inbyggd linjeutgång möjliggör anslutning till högtalare efter eget val. Liksom Amazon Tap förväntas initiala leveranser påbörjas senare i mars, med undantag för att Echo Dot endast kan beställas via en Echo eller Fire TV. Echo Dot säljs för 770 kronor (90 dollar).

Än så länge är Amazons Echo inte tillgängligt i Sverige.

FinWire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies