Annons

Amazons grundares ex-fru säljer aktier för 4 miljarder

Jeff Bezos and hans dåvarande fru MacKenzie Bezos vid Vanity Fairs Oscar Party i Beverly Hills 2018.
Jeff Bezos and hans dåvarande fru MacKenzie Bezos vid Vanity Fairs Oscar Party i Beverly Hills 2018. Foto: Evan Agostini
E-handelsbolaget Amazons grundare och vd Jeff Bezos ex-fru MacKenzie Bezos har sålt aktier i Amazon för omkring 4 miljarder kronor (400 miljoner dollar). MacKenzie Bezos, som är av världens rikaste kvinnor, fick aktierna som en del i parets bodelning vid skilsmässan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

 

Det är Geekwire och CNBC som rapporterar nyheten om försäljningen. Den kommer dock indirekt, då Jeff Bezos fortfarande har kvar rösträtten för hennes aktier i Amazon.

Ett dokument som Jeff Bezos skickade in till finansinspektionen SEC vid årsskiftet visar att han har rösträtt för 19,5 miljoner aktier i Amazon som han inte äger. Det är en differens på 200 000 aktier mot de 19,7 miljoner aktier i Amazon som MacKenzie Bezos fick vid bodelningen i april i fjol.

En försäljning av 200 000 aktier i Amazon är värd omkring 400 miljoner dollar vid aktuell kurs. MacKenzie Bezos äger efter försäljningen fortfarande aktier i Amazon för nästan 36 miljarder dollar, vilket gör henne till en av världens rikaste kvinnor.

I maj i fjol blev det känt att MacKenzie Bezos kommer att skänka halva sin personliga förmögenhet till välgörenhet, som en del av Warren Buffett och Bill Gates initiativ ”Giving Pledge”.

Läs mer: Amazons musiktjänst knappar in på Spotify

Länk till acast

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer