Annons

Amerikansk Tiktok-konkurrent siktar mot börsen

Ash Pournouri och Snoop Dogg är två av delägarna till Triller – som utmanar Tiktok.
Ash Pournouri och Snoop Dogg är två av delägarna till Triller – som utmanar Tiktok. Foto: TT.
Den amerikanska Tiktok-konkurrenten Triller siktar på att ta in 2,2 miljarder kronor och noteras på börsen. En av delägarna i företaget är den svenska musikprofilen Ash Pournouri.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Triller är en direkt konkurrent till den populära appen Tiktok och har växt rejält efter att den kinesiska förlagan hamnat i politiskt blåsväder under 2020. Men bara i USA har Tiktok 100 miljoner användare, och än så länge är inhemska Triller långt ifrån att nå de siffrorna. 

Triller lanserades redan 2015 och sägs nu sikta mot en börsnotering. Planen är att de ska köpa upp ett börsnoterat skalbolag, rapporterar nyhetsbyrån Reuters, och på så vis bli ett publikt företag. Rådgivare är investmentbanken Farvahar Partners och förehavandet kallas inom amerikanska finanskretsar för ”SPAC”.

Enligt uppgifterna siktar Triller på att ta in kring 250 miljoner dollar i nytt kapital, motsvarande 2,2 miljarder kronor, varav 100 miljoner redan ska vara säkrade.

Triller värderades till närmare en miljard kronor i samband med finansieringsrunda tidigare i år. Det är oklart vilken värdering företaget kommer söka i den nya kapitalanskaffningen.

Triller kontrolleras av de amerikanska affärsmännen Ryan Kavanaugh och Bobby Sarnevesht. Bland bolagets övriga delägare utmärker sig en rad musikstjärnor som Kendrick Lamar, The Weeknd, Snoop Dogg och svensken Ash Pournori.

Ash Pournouri var länge manager åt den bortgångne musikproducenten Tim ”Avicii” Bergling, men är också känd för sitt engagemang i techkonferensen Brilliant Minds som han startade ihop med Spotifys Daniel Ek.

Donald Trump gav nyligen sin preliminära tillåtelse till det kinesiska moderbolaget Bytedance om att släppa 20 procent av Tiktok till mjukvarujätten Oracle och detaljhandelskedjan Walmart. USA:s president hade annars hotat med ett förbud på grund av säkerhetrisker. Triller uppgavs tidigare ha varit en av intressenterna till att köpa upp Tiktoks verksamhet i USA.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer