Annons

Anders Borg investerar i app som delar upp krognotan

Från vänster: Anders Borg samt Stevens grundare Fredrik Olofsson och Jens Saltin.
Från vänster: Anders Borg samt Stevens grundare Fredrik Olofsson och Jens Saltin. Foto: Di och press.
Klarna-veteranen Jens Saltin vill hjälpa svenskarna att hålla koll på sina notor och utlägg. Nu tar hans fintechbolag Steven in nytt kapital från bland annat Anders Borg. ”Vi fördubblar antalet användare varje kvartal”, säger grundaren.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Fintechbolaget Steven tar in 12 miljoner kronor i en kapitalrunda. Pengarna kommer i huvudsak från existerande ägare, men den tidigare finansministern Anders Borg kliver också in som ny investerare.

”Jag använder själv Steven när jag ska käka en lunch eller middag, eller planera en resa med kompisar. När jag föreslår att vi ska testa appen brukar de flesta tycka det är väldigt roligt, åtminstone mina vänner som gillar tech. Tröskeln att ladda ned appen och börja ta hjälp av Steven är väldigt låg”, säger Anders Borg.

Appen gör det enklare att hantera notor vänner emellan och namnet anspelar på det engelskspråkiga uttrycket ”even Steven”. Tjänsten håller koll på vem som ska betala vad, när i tiden det ska ske, och påminner de som kanske har glömt bort sin skuld.

Med hjälp av ett tillstånd från Finansinspektionen går Steven längre än många liknande tjänster, eftersom att betalning med Swish är integrerat direkt i appen. 

”Vi vill göra det enkelt och kul att hålla koll på gemensamma utgifter. Steven kan minska stigmat och förhindra pinsamma situationer”, säger vd:n Jens Saltin.

Bolaget grundades 2016 av Jens Saltin, som dessförinnan hade arbetat på betaljätten Klarna i sju år, tillsammans med Fredrik Olofsson.

”Jag är övertygad om att Steven är en tjänst som kan växa internationellt. Men det handlar om att expandera i rätt tempo och undvika många av de fällor som kan uppstå. Där har Jens helt rätt erfarenhet eftersom han var med och etablerade Klarna i Storbritannien, Österrike och Nederländerna”, säger Anders Borg.

Anders Borg pekar på att förtroendet för grundarteamet var en stor anledning till varför han valde att investera i Steven. Sedan tidigare är han delägare i fyra andra fintechbolag: Dicopay, Lendify, Lysa och Regily. 

Läs mer: Så mycket investerar Anders Borg i sina startupbolag 

Det kommer fortsatt vara gratis att ladda ned och använda appen.

Det nya kapitalet ska främst finansiera produktutveckling av appen, för att utöka Steven med fler tjänster, och marknadsföring.

Jens Saltin vill inte uppge exakt hur många användare som Steven lockat till sig sedan den skarpa lanseringen av appen i oktober 2018.

”Men vi fördubblar antalet användare varje kvartal. Och just nu får vi flera hundra nya nedladdningar varje dag. Vi trodde först att det främst skulle vara studenter och unga vuxna som var intresserade av Steven, men en stor del av våra användare är faktiskt familjer”, säger han.

Läs mer: Steven backas av tunga investerare 

Steven har flera välrenommerade affärsänglar på ägarlistan. Det handlar om Klarnas grundare Sebastian Siemiatkowski, Nordic Capital-grundaren Robert Andreen, Mellby gårds vd Johan Andersson, Ryska Posten-grundaren Daniel Pilotti och riskkapitalbolaget Wellstreet. 

Bolaget med ett 15-tal anställda har ännu inte tjänat några egna pengar. Nu har dock Jens Saltin hittat en affärsmodell som innebär att en betalversion av Steven lanseras under 2019.

”Det kommer fortsatt vara gratis att ladda ned appen och använda den för att dela upp sin nota. Däremot kommer vi att börja ta betalt för att användaren ska få tillgång till ytterligare smarta funktioner som vi lanserar framöver”, säger Jens Saltin.

Det kan handla om att användaren i framtiden måste skaffa ett abonnemang för att kunna föra över pengar till sina vänner med andra betalsätt än Swish, uppger han.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer