Hoppa till innehållet

Anders Borg investerar i Klarna-veteraner

Stockholmsföretaget Regily har blivit rena tummelplatsen för finansinvesterare. Nu satsar före detta finansministern Anders Borg och Pricerunner-vd:n Nicklas Storåkers på Klarna-veteranernas företagstjänst. 

Anders Borg och Kristoffer Cassel, som nu tillsammans satsar på att göra registreringar lättare.
Anders Borg och Kristoffer Cassel, som nu tillsammans satsar på att göra registreringar lättare.Foto: Banfa Jawla

Det har gått mindre än två år sedan det techbolaget Regily startade. Men redan nu har de lockat såväl namnkunniga investerare som kunder. 

Nu står det klart att den tidigare finansministern Anders Borg, Pricerunners vd Nicklas Storåkers, bankchefen Eirik Winter och privatinvesteraren Johan Qviberg går in som delägare i bolaget.

Sedan tidigare har bolaget bland annat knutit till sig Tuva Palm, Nordnets tidigare teknikchef, och Patrik Illerstig som varit ansvarig för Qliros betallösning. Totalt har Regily tagit in 13 miljoner kronor i externt kapital sedan starten.

"Av alla techbolag jag sett i Sverige har det här bäst förutsättningar att bli ett stort globalt bolag inom överskådlig tid", säger Anders Borg.  

Regilys tjänst går ut på att göra det enklare för användare att registrera sig på nya tjänster. För grundarna Kristoffer Cassel och Alexey Kuznetsov är det en slags omvänd resa eftersom de tidigare arbetat på Klarna, Kristoffer Cassel som produktchef, och Alexey Kuznetsov som produktutvecklare. 

"Klarna har en checkout-lösning, man kan säga att vi har byggt en checkin-lösning. Ett tekniskt ramverk som gör det lättare för användare att registrera sig till bra tjänster helt enkelt", säger Kristoffer Cassel.

Läs mer: Anders Borg: "Mina tre kriterier för onoterade investeringar" 

Att få användare att lättare registrera sig för en tjänst är högintressant för mängder av företag. Fler användare som går igenom en registreringsprocess innebär fler potentiella kunder. Regily användes i dag till exempel av Singapores flygplats och nätcasinot Leovegas. 

"Det går verkligen enormt mycket smidigare vilket är anledningen till den exceptionella tillväxten", säger Anders Borg. 

Att förenkla registreringar kan på ytan te sig som en enkel uppgift, men är i själva verket oerhört komplext. Olika datakällor och användarmönster i olika länder gör det svårt för företag att själva ta fram en lösning som passar på många marknader. 

"I Sverige ligger vi långt fram och har lösningar som Bank-id. Men titta bara på Tyskland, de har inte ens personnummer", säger Kristoffer Cassel. 

Regilys intäkter kommer ifrån de bolag som använder Regilys tjänst för att underlätta för sina användare. Under 2018 har tillväxten legat på 25 procent per månad. 

Fokus för Regily ligger nu på att expandera verksamheten. Totalt arbetar drygt 20 personer på bolaget i dag något som sannolikt kommer att utökas. 

"Nu handlar det för oss om att expandera vidare internationellt. I förra veckan fick vi in en amerikansk internetjätte, som vi inte får avslöja namnet på ännu, som googlade fram oss. I princip alla våra kunder är inkommande", säger Kristoffer Cassel.  

Anders Borg (NTL) har varit en mycket aktiv investerare i startups inom finansområdet den senaste tiden. Han har bland annat investerat i lånetjänsten Lendify, robotrådgivaren Lysa och fakturatjänsten Dicopay.

Läs mer: Anders Borg satsar på faktura-app för småföretagare 

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera