Annons

Anders Borg investerar i Klarna-veteraner

Anders Borg och Kristoffer Cassel, som nu tillsammans satsar på att göra registreringar lättare.
Anders Borg och Kristoffer Cassel, som nu tillsammans satsar på att göra registreringar lättare. Foto: Banfa Jawla
Stockholmsföretaget Regily har blivit rena tummelplatsen för finansinvesterare. Nu satsar före detta finansministern Anders Borg och Pricerunner-vd:n Nicklas Storåkers på Klarna-veteranernas företagstjänst. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det har gått mindre än två år sedan det techbolaget Regily startade. Men redan nu har de lockat såväl namnkunniga investerare som kunder. 

Nu står det klart att den tidigare finansministern Anders Borg, Pricerunners vd Nicklas Storåkers, bankchefen Eirik Winter och privatinvesteraren Johan Qviberg går in som delägare i bolaget.

Sedan tidigare har bolaget bland annat knutit till sig Tuva Palm, Nordnets tidigare teknikchef, och Patrik Illerstig som varit ansvarig för Qliros betallösning. Totalt har Regily tagit in 13 miljoner kronor i externt kapital sedan starten.

"Av alla techbolag jag sett i Sverige har det här bäst förutsättningar att bli ett stort globalt bolag inom överskådlig tid", säger Anders Borg.  

Regilys tjänst går ut på att göra det enklare för användare att registrera sig på nya tjänster. För grundarna Kristoffer Cassel och Alexey Kuznetsov är det en slags omvänd resa eftersom de tidigare arbetat på Klarna, Kristoffer Cassel som produktchef, och Alexey Kuznetsov som produktutvecklare. 

"Klarna har en checkout-lösning, man kan säga att vi har byggt en checkin-lösning. Ett tekniskt ramverk som gör det lättare för användare att registrera sig till bra tjänster helt enkelt", säger Kristoffer Cassel.

Läs mer: Anders Borg: "Mina tre kriterier för onoterade investeringar" 

I förra veckan fick vi in en amerikansk internetjätte.

Att få användare att lättare registrera sig för en tjänst är högintressant för mängder av företag. Fler användare som går igenom en registreringsprocess innebär fler potentiella kunder. Regily användes i dag till exempel av Singapores flygplats och nätcasinot Leovegas. 

"Det går verkligen enormt mycket smidigare vilket är anledningen till den exceptionella tillväxten", säger Anders Borg. 

Att förenkla registreringar kan på ytan te sig som en enkel uppgift, men är i själva verket oerhört komplext. Olika datakällor och användarmönster i olika länder gör det svårt för företag att själva ta fram en lösning som passar på många marknader. 

"I Sverige ligger vi långt fram och har lösningar som Bank-id. Men titta bara på Tyskland, de har inte ens personnummer", säger Kristoffer Cassel. 

Regilys intäkter kommer ifrån de bolag som använder Regilys tjänst för att underlätta för sina användare. Under 2018 har tillväxten legat på 25 procent per månad. 

Fokus för Regily ligger nu på att expandera verksamheten. Totalt arbetar drygt 20 personer på bolaget i dag något som sannolikt kommer att utökas. 

"Nu handlar det för oss om att expandera vidare internationellt. I förra veckan fick vi in en amerikansk internetjätte, som vi inte får avslöja namnet på ännu, som googlade fram oss. I princip alla våra kunder är inkommande", säger Kristoffer Cassel.  

Anders Borg (NTL) har varit en mycket aktiv investerare i startups inom finansområdet den senaste tiden. Han har bland annat investerat i lånetjänsten Lendify, robotrådgivaren Lysa och fakturatjänsten Dicopay.

Läs mer: Anders Borg satsar på faktura-app för småföretagare 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer