Hoppa till innehållet

Anders Borg investerar i Klarna-veteraner

Stockholmsföretaget Regily har blivit rena tummelplatsen för finansinvesterare. Nu satsar före detta finansministern Anders Borg och Pricerunner-vd:n Nicklas Storåkers på Klarna-veteranernas företagstjänst. 

Anders Borg och Kristoffer Cassel, som nu tillsammans satsar på att göra registreringar lättare.
Anders Borg och Kristoffer Cassel, som nu tillsammans satsar på att göra registreringar lättare.Foto: Banfa Jawla

Det har gått mindre än två år sedan det techbolaget Regily startade. Men redan nu har de lockat såväl namnkunniga investerare som kunder. 

Nu står det klart att den tidigare finansministern Anders Borg, Pricerunners vd Nicklas Storåkers, bankchefen Eirik Winter och privatinvesteraren Johan Qviberg går in som delägare i bolaget.

Sedan tidigare har bolaget bland annat knutit till sig Tuva Palm, Nordnets tidigare teknikchef, och Patrik Illerstig som varit ansvarig för Qliros betallösning. Totalt har Regily tagit in 13 miljoner kronor i externt kapital sedan starten.

"Av alla techbolag jag sett i Sverige har det här bäst förutsättningar att bli ett stort globalt bolag inom överskådlig tid", säger Anders Borg.  

Regilys tjänst går ut på att göra det enklare för användare att registrera sig på nya tjänster. För grundarna Kristoffer Cassel och Alexey Kuznetsov är det en slags omvänd resa eftersom de tidigare arbetat på Klarna, Kristoffer Cassel som produktchef, och Alexey Kuznetsov som produktutvecklare. 

"Klarna har en checkout-lösning, man kan säga att vi har byggt en checkin-lösning. Ett tekniskt ramverk som gör det lättare för användare att registrera sig till bra tjänster helt enkelt", säger Kristoffer Cassel.

Läs mer: Anders Borg: "Mina tre kriterier för onoterade investeringar" 

Att få användare att lättare registrera sig för en tjänst är högintressant för mängder av företag. Fler användare som går igenom en registreringsprocess innebär fler potentiella kunder. Regily användes i dag till exempel av Singapores flygplats och nätcasinot Leovegas. 

"Det går verkligen enormt mycket smidigare vilket är anledningen till den exceptionella tillväxten", säger Anders Borg. 

Att förenkla registreringar kan på ytan te sig som en enkel uppgift, men är i själva verket oerhört komplext. Olika datakällor och användarmönster i olika länder gör det svårt för företag att själva ta fram en lösning som passar på många marknader. 

"I Sverige ligger vi långt fram och har lösningar som Bank-id. Men titta bara på Tyskland, de har inte ens personnummer", säger Kristoffer Cassel. 

Regilys intäkter kommer ifrån de bolag som använder Regilys tjänst för att underlätta för sina användare. Under 2018 har tillväxten legat på 25 procent per månad. 

Fokus för Regily ligger nu på att expandera verksamheten. Totalt arbetar drygt 20 personer på bolaget i dag något som sannolikt kommer att utökas. 

"Nu handlar det för oss om att expandera vidare internationellt. I förra veckan fick vi in en amerikansk internetjätte, som vi inte får avslöja namnet på ännu, som googlade fram oss. I princip alla våra kunder är inkommande", säger Kristoffer Cassel.  

Anders Borg (NTL) har varit en mycket aktiv investerare i startups inom finansområdet den senaste tiden. Han har bland annat investerat i lånetjänsten Lendify, robotrådgivaren Lysa och fakturatjänsten Dicopay.

Läs mer: Anders Borg satsar på faktura-app för småföretagare 

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera