Annons

Anders Borg och Christer Gardell investerar i en robotrådgivare

Anders Borg och finansmannen Christer Gardell investerar i startupbolaget Lysa.
Anders Borg och finansmannen Christer Gardell investerar i startupbolaget Lysa.
Anders Borg och Christer Gardell investerar i robotrådgivaren Lysa med Nicklas Storåkers som medgrundare. Bolaget tar sammanlagt in 40 miljoner kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På Di Digitals techsöndag i Almedalen flaggade Anders Borg för att han har börjat investera i startupbolag. 

”Jag träffade uppemot två techbolag om dagen förra månaden. Jag fortsätter gärna att träffa techbolag och jag investerar gärna i dem”, sade Anders Borg på scen i början av juli. 

Läs även: Anders Borgs nya investeringar: Tech 

Nu har Anders Borg tillsammans med finansmannen Christer Gardell och andra investerare gått in med 40 miljoner kronor i robotrådgivaren Lysa (NTL). Det rapporterar Breakit.

”Jag går in i Lysa som privatinvesterare. Det är ett bolag jag följt ett tag och jag gillar både teamet bakom bolaget och affärsidén”, säger Anders Borg till sajten.

Bankutmanaren Lysa grundades av bland andra Pricerunners vd Nicklas Storåkers, Patrik Adamson, Emelie Andersson och Henrik Litteke. Det som många i teamet har gemensamt är deras förflutna på nätmäklaren Avanza. 

“Vi är glada att så många framgångsrika och erfarna investerare vill vara med på vår resa. Det är ytterligare ett kvitto att vi löser ett stort problem i finansbranschen genom att enbart fokusera det som är bäst för kunden”, säger Patrik Adamson i ett pressmeddelande.

Enligt Lysa ska man använda kapitalet för att fortsätta utveckla sin produkt. Bland annat vill grundarna lägga till en pensionstjänst och möjliggöra förvaltningen av kapitalförsäkringar på plattformen.

Robotrådgivaren lanserade sin produkt under våren 2017 och förvaltar i dag över 1 miljard kronor, en ökning från en kvarts miljard i december i fjol. 

Läs mer: ”Robotrådgivning är den vanligaste sparformen om fem år”

Förutom Anders Borg och Christer Gardell investerar även betaltjänstbolaget Trustlys grundare Carl Wilsson, reklamprofilen Michael Storåkers och investmentbolaget Ernström. 

Finansmannen Christer Gardell, som bland annat har grundat aktivistfonden Cevian Capital, gör denna investering privat och är enligt Breakit den största investeraren. 

“Jag har ett enormt förtroende för Nicklas Storåkers som värdeskapare inom fintech. Jag rekryterade ju Niklas från Handels en gång i tiden”, säger han till Breakit.

Läs även: Ann Grevelius: ”Ingen bank tycker att robotrådgivare är en bra idé” 

Hör Anders Borg om investeringen på Börsmorgon här: 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer