Annons

Anders Borg: ”Väldigt positivt att Karl-Johan är med och investerar”

Anders Borg och H&M:s Karl-Johan Persson har investerat tungt i fintechbolaget Lysa.
Anders Borg och H&M:s Karl-Johan Persson har investerat tungt i fintechbolaget Lysa.
I förra veckan framkom det att den tidigare finansministern Anders Borg och finansmannen Christer Gardell investerar i fondroboten Lysa. Nu står det klart att även H&M:s Karl-Johan Persson har investerat tungt i det snabbväxande bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I förra veckan kom nyheten att Anders Borg, Christer Gardell och några andra investerare gått in med 40 miljoner kronor i robotrådgivaren Lysa (NTL). Bankutmanaren grundades av bland andra Pricerunners vd Nicklas Storåkers, Patrik Adamson, Emelie Andersson och Henrik Litteke. Det som många i teamet har gemensamt är deras förflutna på nätmäklaren Avanza.

Läs mer: Anders Borg och Christer Gardell investerar i en robotrådgivare 

Nu rapporterar Breakit att även H&M:s vd och storägare Karl-Johan Persson har investerat i Lysa. Investeringen har gått via hans bolag Phillian AB och Karl-Johan Persson uppges äga närmare 9 procent av aktierna i Lysa.

Lysas vd och medgrundare Patrik Adamson bekräftar för sajten att Karl-Johan Persson är en av bolagets storägare. 

Anders Borg ser mycket positivt på H&M-chefens engagemang i Lysa. 

”Karl-Johan Persson är en väldigt kompetent investerare. Det är mycket positivt att Lysa har en så pass stark ägargrupp”, säger han till Di Digital.

Läs mer: Här är H&M-chefens dolda techimperium 

Robotrådgivaren lanserade sin produkt under våren 2017 och förvaltar i dag över 1 miljard kronor, en ökning från en kvarts miljard i december i fjol. 

Förutom Anders Borg och Christer Gardell investerar även betaltjänstbolaget Trustlys grundare Carl Wilsson, reklamprofilen Michael Storåkers och investmentbolaget Ernström i bolaget.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer