Annons

Anders Borg: ”Väldigt positivt att Karl-Johan är med och investerar”

Anders Borg och H&M:s Karl-Johan Persson har investerat tungt i fintechbolaget Lysa.
Anders Borg och H&M:s Karl-Johan Persson har investerat tungt i fintechbolaget Lysa.
I förra veckan framkom det att den tidigare finansministern Anders Borg och finansmannen Christer Gardell investerar i fondroboten Lysa. Nu står det klart att även H&M:s Karl-Johan Persson har investerat tungt i det snabbväxande bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I förra veckan kom nyheten att Anders Borg, Christer Gardell och några andra investerare gått in med 40 miljoner kronor i robotrådgivaren Lysa (NTL). Bankutmanaren grundades av bland andra Pricerunners vd Nicklas Storåkers, Patrik Adamson, Emelie Andersson och Henrik Litteke. Det som många i teamet har gemensamt är deras förflutna på nätmäklaren Avanza.

Läs mer: Anders Borg och Christer Gardell investerar i en robotrådgivare 

Nu rapporterar Breakit att även H&M:s vd och storägare Karl-Johan Persson har investerat i Lysa. Investeringen har gått via hans bolag Phillian AB och Karl-Johan Persson uppges äga närmare 9 procent av aktierna i Lysa.

Lysas vd och medgrundare Patrik Adamson bekräftar för sajten att Karl-Johan Persson är en av bolagets storägare. 

Anders Borg ser mycket positivt på H&M-chefens engagemang i Lysa. 

”Karl-Johan Persson är en väldigt kompetent investerare. Det är mycket positivt att Lysa har en så pass stark ägargrupp”, säger han till Di Digital.

Läs mer: Här är H&M-chefens dolda techimperium 

Robotrådgivaren lanserade sin produkt under våren 2017 och förvaltar i dag över 1 miljard kronor, en ökning från en kvarts miljard i december i fjol. 

Förutom Anders Borg och Christer Gardell investerar även betaltjänstbolaget Trustlys grundare Carl Wilsson, reklamprofilen Michael Storåkers och investmentbolaget Ernström i bolaget.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies