Annons

Angry Birds-utvecklarens vinst sjunker

Spelet Angry Birds utvecklas av den finska spelstudion Rovio.
Spelet Angry Birds utvecklas av den finska spelstudion Rovio.
Den finska spelutvecklaren Rovios vinst sjunker, fast mindre än väntat.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den finländska spelutvecklaren Rovio, bolaget bakom Angry Birds, redovisar en vinst före skatt på 4,8 miljoner euro för andra kvartalet. Motsvarande period i fjol var vinsten 6,8 miljoner euro.

Intäkterna var oförändrade på 71,8 miljoner euro, vilket var under Bloombergs analytikerkonsensus på 73,6 miljoner euro.

Rörelseresultatet på 5,3 miljoner euro var dock högre än väntade 4,75 miljoner euro.

På torsdagsförmiddagen steg steg Rovios aktie, för att sedan vika nedåt på börsen i Helsingfors. Strax efter 13.30 hade aktienkursen fallit med 3,3 procent till 6,24 euro.

Bolaget har dock långt kvar till stängningskursen på närmare 12 euro som man uppnådde dagarna efter börsnoteringen i oktober 2017.

Rovios prognos för helåret är oförändrad. Bolaget räknar med att intäkterna växer till 300–330 miljoner euro och att den justerade rörelsemarginalen hamnar inom intervallet 9–11 procent.

Bruttointäkterna för Angry Birds Dream Blast, som lanserades i januari, uppgick till 14 miljoner euro vilket innebär att spelet nu är Rovios näst största.

Rovio arbetar för närvarande på elva nya spel och målet är att minst ett av dessa ska lanseras under andra halvåret i år, skriver vd Kati Levoranta i delårsrapporten.

(TT/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer